Κέβιν Σπέισι: Δεν κακοποίησα σεξουαλικά τον Άντονι Ραπ – Ο πατέρας μου ήταν ρατσιστής και νεοναζί

Καθώς ο ηθοποιός άρχισε να ενδιαφέρεται για το θέατρο, ανέφερε ότι υπέμεινε τις κραυγές του πατέρα του, ο οποίος συνήθιζε να του φωνάζει στην ιδέα ότι μπορεί να είναι γκέι 

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Κέβιν Σπέισι κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter». 

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά ότι ποτέ δεν έκανε σεξουαλική πρόταση στον ηθοποιό Άντονι Ραπ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός προσπάθησε να τον «ρίξει» στο κρεβάτι του όταν ήταν 14 ετών. Μάλιστα, ο Άντονι Ραπ έχει μηνύσει τον Σπέισι, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων. 

Επανειλημμένα, ο Σπέισι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ραπ ότι ο 26χρονος -τότε- Σπέισι τον σήκωσε όπως ο γαμπρός τη νύφη μετά από ένα πάρτι του 1986 στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν και τον έβαλε στο κρεβάτι του πριν ξαπλώσει από πάνω του.

Ο Ραπ κατηγορεί, επίσης, τον Σπέισι για επίθεση και σωματική βλάβη, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της τότε συνάντησής τους κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τον μεθυσμένο Σπέισι, ο οποίος τον ακολούθησε, όπως είπε, μέχρι την πόρτα. 

«Δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο Σπέισι. Ο 63χρονος ηθοποιός σκούπισε, όπως γράφει το «The Hollywood Reporter», τα δάκρυα από τα μάτια του με ένα χαρτομάντιλο, περιγράφοντας την πίεση που έχει δεχτεί όλο αυτό το διάστημα από τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους.

«Μου είπαν ότι δεν μπορούσα να πιέσω για την ιστορία», θυμήθηκε ο Σπέισι. Εκείνη την εποχή, με το κίνημα #MeToo να κερδίζει έδαφος, η βιομηχανία του θεάματος ήταν πολύ νευρική. Υπήρχε φόβος στον αέρα για το ποιος θα ήταν ο επόμενος», είπε ο ίδιος. 

Και πρόσθεσε: «Ήμουν σοκαρισμένος. Ήμουν φοβισμένος και ήμουν μπερδεμένος… Ήξερα ότι δεν είχα μείνει ποτέ μόνος μου με τον Άντονι Ραπ».

Μετά το δημοσίευμα, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ είχε δηλώσει τότε στο Twitter ότι δεν θυμάται τη συνάντηση με τον Ραπ, προσθέτοντας: «Αλλά αν συμπεριφέρθηκα τότε όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή συγγνώμη για μια βαθιά ανάρμοστη μεθυσμένη συμπεριφορά και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει ότι κουβαλούσε όλα αυτά τα χρόνια».

Οι μάνατζέρ του ανέφεραν ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσουν μια κρίση που επρόκειτο να χειροτερέψει και να αποφύγουν να κατηγορηθούν ότι ντροπιάζουν τα θύματα. 

Ο Σπέισι δήλωσε στους ενόρκους ότι τώρα μετανιώνει για ολόκληρη τη δήλωσή του. «Πήρα ένα μάθημα, το οποίο είναι να μην ζητάς ποτέ συγγνώμη για κάτι που δεν έκανες», είπε.

Ο Σπέισι είπε ότι είχε συναντήσει τον Ραπ και έναν άλλο επίδοξο ηθοποιό, τον Τζον Μπάροουμαν, στα παρασκήνια μετά την παράσταση του Σπέισι στο Μπρόντγουεϊ. Είπε ότι τους πήγε για δείπνο, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και τελικά στο διαμέρισμά του, όπου φλέρταρε με τον Μπάροουμαν, ο οποίος ήταν 19 ετών τότε, αλλά δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον Ραπ, πριν οι δύο επισκέπτες φύγουν.

«Ο Ραπ φαινόταν σαν παιδί και ο Τζον Μπάροουμαν σαν άντρας», είπε ο Σπέισι. 

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε από τον δικαστή και για την προσωπική του ζωή και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια, που έπρεπε να κρατηθούν περίεργες ισορροπίες», είπε, εξηγώντας ότι τα παραληρήματα του πατέρα του όταν ήταν μικρός τον οδήγησαν στο μίσος για τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

«Ο πατέρας μου ήταν ρατσιστής και νεοναζί», είπε ο Σπέισι. «Αυτό σήμαινε ότι τα αδέλφια μου και εγώ ήμασταν αναγκασμένοι να ακούμε ώρες ολόκληρες τον πατέρα μου να μας κάνει διαλέξεις για τις πεποιθήσεις του».

Καθώς ο Σπέισι άρχισε να ενδιαφέρεται για το θέατρο, είπε, υπέμεινε τις κραυγές του πατέρα του, ο οποίος «συνήθιζε να μου φωνάζει στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι γκέι».

Πριν από την κατάθεση της Δευτέρας, ο Σπέισι δήλωσε ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια γι’ αυτά τα πράγματα. 

Είπε ότι σκεφτόταν να αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος δημοσίως για περίπου 18 μήνες πριν αποφασίσει να το ανακοινώσει μετά την αποκάλυψη των ισχυρισμών του Ραπ. 
 

Πηγή: skai.gr