Jude Law: Φόρεσε άρωμα από αίμα, ιδρώτα και κόπρανα για να υποδυθεί τον βασιλιά Ερρίκο

Η ταινία «Firebrand» έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει, με κριτικούς και κοινό, να κάνουν λόγο για συγκλονιστικές ερμηνείες

Ο Jude Law φόρεσε ένα άρωμα που τα κύρια συστατικά του ήταν αίμα, δάκρυα και κόπρανα για να υποδυθεί τον βασιλιά Ερρίκο στην ταινία «Firebrand». Πρόκειται για ένα δράμα εποχής που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών. 

«Διάβασα αρκετές ενδιαφέρουσες μαρτυρίες ότι μπορούσες να ‘’μυρίσεις’’ τον Ερρίκο τρία δωμάτια μακριά», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ Καννών, τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Και συνέχισε: «Το πόδι του είχε σαπίσει τόσο άσχημα. Το έκρυβε με ροδέλαιο». 

Ένας ειδικός αρωματοποιός επιστρατεύτηκε για να φτιάξει ένα άρωμα κατά παραγγελία, συνέχισε ο Jude Law. «Με κάποιο τρόπο βρήκε αυτή την εξαιρετική ποικιλία από αίμα, περιττώματα (κόπρανα) και ιδρώτα. Αρχικά, το χρησιμοποίησα πολύ διακριτικά. Αλλά στη συνέχεια έγινε μια ‘’γιορτή ψεκασμού"», ανέφερε χαμογελώντας ο ηθοποιός. 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Karim Aïnouz, κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για το άρωμα. «Όταν ο Jude Law μπήκε στο πλατό ήταν απλά φρικτό», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. 

Ο Law έχει κερδίσει επαίνους για την ερμηνεία του στην ταινία, η οποία επικεντρώνεται στον τελευταίο γάμο του βασιλιά, με την Catherine Parr (την οποία υποδύεται η Alicia Vikander). 

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τη σημερινή μοναρχία, πέρα από τις θεατρικές της πτυχές. «Δεν την παρακολουθώ πραγματικά», είπε. «Δεν μου αρέσει το κουτσομπολιό. Δεν το απολαμβάνω πραγματικά. Δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον σε αυτό και δεν μου αρέσει πραγματικά να παρακολουθώ ιστορίες κουτσομπολιού».

Η ταινία «Firebrand» έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει, με κριτικούς και κοινό, να κάνουν λόγο για συγκλονιστικές ερμηνείες.

Πηγή: skai.gr