Angelina Jolie: Κατηγορεί τον Brad Pitt ότι «λεηλάτησε» τα περιουσιακά στοιχεία του Chateau Miraval

Συνεχίζεται η νομική διαμάχη για ένα γαλλικό κτήμα και οινοποιείο που ανήκε παλαιότερα στο πρώην ζευγάρι 

Σε νέα κατάθεση, σύμφωνα με το CNN, η πρώην επενδυτική εταιρεία Nouvel της Jolie κατηγορεί τον Pitt και τους δικούς του ανθρώπους ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Château Miraval «απογυμνώνοντας» και «λεηλατώντας» τα περιουσιακά του στοιχεία. Η Nouvel ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 350 εκατ. δολαρίων! 

«Ο Pitt σπατάλησε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ξοδεύοντας εκατομμύρια σε έργα ‘’ματαιοδοξίας’’, συμπεριλαμβανομένου πάνω από 1 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση πισίνας, την κατασκευή και ανακατασκευή μιας σκάλας τέσσερις φορές και ξοδεύοντας εκατομμύρια για την αποκατάσταση ενός στούντιο ηχογράφησης», αναφέρεται σε έγγραφο που κατατέθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. 

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί

Οι δικηγόροι της Nouvel υποστηρίζουν στην κατάθεση ότι η «κακή συμπεριφορά» του Pitt κλιμακώθηκε, αφού η Jolie πούλησε τη Nouvel τον Οκτώβριο του 2021 στην Tenute del Mondo, θυγατρική του ομίλου Stoli, που ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη, Γιούρι Σέφλερ.

«Εξοργισμένος που η Jolie πούλησε τη Nouvel στη Stoli και όχι στον ίδιο, ο Pitt συμπεριφέρθηκε σαν οξύθυμο-κακομαθημένο παιδί, αρνούμενος να αντιμετωπίσει τη Nouvel ως ισότιμο εταίρο στην επιχείρηση», αναφέρεται στην κατάθεση.

Ο Pitt κατέθεσε για πρώτη φορά αγωγή για την πώληση του κτήματος και του οινοποιείου από τη Jolie τον Φεβρουάριο του 2022, χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη» επειδή, όπως ισχυρίζεται, οι δύο τους είχαν συμφωνήσει όταν αγόρασαν το κτήμα ότι κανένας από τους δύο δεν θα το πουλούσε χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου.

Η Jolie κατέθεσε ανταγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια συμφωνία και ότι πούλησε το μερίδιό της στο οινοποιείο σε μια προσπάθεια να έχει «οικονομική ανεξαρτησία» από τον Pitt και να «έχει κάποια μορφή ‘’ειρήνης’’ και να κλείσει αυτό το βαθιά οδυνηρό και τραυματικό κεφάλαιο της ζωής της και των παιδιών τους».

Το πρώην ζευγάρι αγόρασε την εξοχική έπαυλη και το οινοποιείο στη νότια Γαλλία το 2008.

Σε δικαστικά έγγραφα τον περασμένο μήνα, οι δικηγόροι του Pitt χαρακτήρισαν την πώληση του μεριδίου της Jolie στο Miraval «εκδικητική». Η Jolie κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Pitt το 2016. Χώρισαν και επίσημα το 2019, αλλά είναι σε εκκρεμότητα το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών. 

Πηγή: skai.gr