ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η αλλαγή ονόματος του 18χρονου παιδιού του Μασκ σε «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον»

Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες ενέκρινε την αλλαγή ονόματος και ζήτησε να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό γέννησης από το αμερικανικό κράτος για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές.

Εγκρίθηκε η αλλαγή ονόματος του 18χρονου παιδιού του Ίλον Μασκ, μέχρι πρότινος Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ, οπότε και τυπικά θα αποκαλείται πλέον «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον». 

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε σε γνώση του το σάιτ TMZ την Πέμπτη, ένας δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες ενέκρινε την αλλαγή ονόματος και ζήτησε να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό γέννησης από το αμερικανικό κράτος για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές.

Η Βίβιαν μάλιστα επέλεξε να αφαιρέσει και το Μασκ από το επίθετό της, επιλέγοντας το Γουίλσον, που είναι το πατρικό όνομα της μητέρας της Τζάστιν.

Την Τρίτη, αποκαλύφθηκε ότι η Βίβιαν υπέβαλε την αίτηση τον Απρίλιο, λίγο μετά τα 18α γενέθλιά της.

Το TMZ ανέφερε ότι η έφηβη επικαλείται ως λόγο αλλαγής του ονόματός της ως «ταυτότητα φύλου και το γεγονός ότι δεν ζω πλέον ούτε επιθυμώ να έχω σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα [σ.σ Ίλον Μασκ] για οποιοδήποτε τρόπο ή λόγο».

Ο 50χρονος κροίσος της Tesla ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι υποστήριζε ζητήματα τρανς. Ωστόσο, δέχτηκε πυρά το 2020 επειδή επέκρινε τη χρήση των προτιμώμενων αντωνυμιών.

«Υποστηρίζω απόλυτα τις τρανς, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης», έγραψε τότε στο Twitter, προσθέτοντας: «Οι αντωνυμίες είναι χάλια».
 

Πηγή: tmz.com