Iman η επαναστάτρια – Στα 67 της είναι μια χαρούμενη γιαγιά – Δεν φοβάμαι να γεράσω

Η Iman μίλησε, επίσης, για τον σύζυγό της David Bowie, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2016

Η Iman είναι μια επαναστάτρια όταν αναφέρεται στο ζήτημα της γήρανσης. Το διάσημο μοντέλο και ιδρύτρια της Iman Cosmetics αισθάνεται άνετα με τις αλλαγές στο δέρμα της και το σώμα της και δεν ενδιαφέρεται να γυρίσει πίσω το ρολόι, όπως θα επιθυμούσαν πολλές γυναίκες στη βιομηχανία της μόδας.

«Προέρχομαι από την Αφρική, γιορτάζουμε τα γηρατειά. Μια φίλη μου έλεγε ότι υπάρχει αύξηση στις αισθητικές επεμβάσεις και όλα αυτά επειδή οι άνθρωποι κοιτάζουν τον εαυτό τους στα Zoom meetings», ανέφερε η Iman στη βρετανική «Vogue». 

Η Ιμάν

Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχει μια εμμονή με τη νεότητα και ότι πρόκειται κυρίως για δυτική νοοτροπία, ενώ είπε χαμογελώντας: «Αν ανησυχείτε γι' αυτό, απλά βάλτε την κάμερα ψηλά, ώστε να έχει κλίση προς τα κάτω στο πρόσωπό σας. Για όνομα του Θεού! Αυτή είναι πραγματικά μια νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στη Δύση. Για εμένα, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα».

Η Iman μίλησε, επίσης, για τον σύζυγό της David Bowie, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2016, και για το πώς τη βοήθησε να εμπνευστεί για να ξεκινήσει την εταιρεία καλλυντικών της το 1994. 

«Δεν είναι ο "μακαρίτης σύζυγός" μου. Είναι ο σύζυγός μου», είπε στο περιοδικό. Είπα: ‘’Κι αν αποτύχει;’’ Και εκείνος απάντησε, ‘’Και; Αν αποτύχει, τι νομίζεις ότι θα συμβεί; Δεν πρόκειται να πεθάνεις από αυτό. Ξέρεις ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μαύρο μοντέλο που να πηγαίνει σε μια δουλειά χωρίς να έχει το ίδρυμά σου στην τσέπη του. Αυτός είναι ένας λόγος για να δημιουργήσεις"», θυμήθηκε η Iman.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Τώρα, η μητέρα και γιαγιά επικεντρώνεται στην οικογένειά της, έχοντας αποσυρθεί από το μόντελινγκ το 1989. «Δεν μπορώ πραγματικά να φορέσω τακούνια πια. Γνωρίζω τα όριά μου», είπε χαριτολογώντας.

Στη συνέντευξή της, η Iman αναφέρθηκε επίσης στον ρατσισμό που βίωσε στη βιομηχανία της μόδας, ειδικά στις πρώτες μέρες της καριέρας της. «Ο λόγος που συμβαίνουν πολλά ρατσιστικά πράγματα στη βιομηχανία μας είναι επειδή δεν υπάρχει κανείς μη λευκός σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν. Οπότε αυτή η ιδέα ότι ζητάμε μια θέση στο τραπέζι ... Έχω τελειώσει με τη θέση στο τραπέζι. Ας διαλύσουμε ολόκληρο το τραπέζι», δήλωσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Η Iman είναι εκτελεστική παραγωγός στο «Supreme Models», μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ στο YouTube, που εξερευνά την επίδραση των μαύρων μοντέλων στον κόσμο της μόδας.

Η Ιμάν

Πηγή: skai.gr