Η ζωή θέλει αισιοδοξία – Το λένε και τα ζώδια - Για ρίξτε μια ματιά…

Πώς να σκεφτείς αισιόδοξα; Πώς να χαμογελάσεις; Και ποια είναι αυτά τα «όλα» που θα πάνε στο τέλος καλά; Εδώ, θα βρείτε τις απαντήσεις... 

Όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ειδικά τις περιόδους που είναι πιο δύσκολες, όπως αυτές που διανύουμε. Και όλοι έχουμε κάπου μέσα μας μια μικρή φωνή που έρχεται που και που και λέει «χαμογέλα», «μην στεναχωριέσαι», «όλα θα πάνε καλά». Αλλά δεν ξέρεις το πώς να το καταφέρεις αυτό.

Εδώ θα δεις πώς μπορείς να αντιμετωπίζεις τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με βάση το ζώδιό σου.

Κριός
Ο Κριός έχει συνήθως μεγάλη αισιοδοξία σε ό,τι κάνει. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να μείνει αισιόδοξος μέχρι το τέλος. Αυτό που θα τον βοηθήσει είναι να μένει προσηλωμένος στο στόχο του, να μη δίνει όλη την ενέργειά του από την αρχή και, φυσικά, να μη σαμποτάρει τον εαυτό του.

  • Το μάντρα του: Βρες τη χαρά στο ταξίδι και όχι στον προορισμό.

Ταύρος
Ο Ταύρος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός για την έμφυτη αισιοδοξία του. Είναι εργατικός, επίμονος και δεν αποφεύγει ποτέ τις προκλήσεις. Λαχταρά την ασφάλεια και δυσκολεύεται να κάνει σχέδια χωρίς να σκεφτεί πρώτα το αρνητικό σενάριο. Ίσως θα πρέπει να κάνει μια λίστα με τρεις στήλες. Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα πιθανότερα αποτελέσματα. Μόνο έτσι θα έχει καθαρή εικόνα για τα αποτελέσματα που πρέπει να περιμένει και δεν θα χάσει την αισιοδοξία του.

  • Το μάντρα του: Απλώς συνέχισε να προσπαθείς.

Δίδυμοι
Ο Δίδυμος αγαπάει τις αλλαγές έτσι δύσκολα σκέφτεται απαισιόδοξα σε κάθε του νέο εγχείρημα. Όλα τα πιθανά σενάρια του φαίνονται όμορφα. Αγκαλιάζει οτιδήποτε σημαίνει ότι το σήμερα θα είναι διαφορετικό από το χθες. Το πρόβλημα είναι πως όταν κάτι, ακόμα και ελάχιστα, πάει στραβά, δεν μπορεί να δει τη θετική πλευρά. Το μόνο που πρέπει να αναρωτηθεί είναι εάν αυτό που έγινε είναι όντως άσχημο ή αυτός επιλέγει να δεν την άσχημη πλευρά του;

  • Το μάντρα του: Θα περάσει και αυτό.

Καρκίνος
Η υπερβολική ευαισθησία του Καρκίνου είναι η ευλογία αλλά και η κατάρα του. Αυτό σημαίνει πως όσο εύκολα βρίσκει την αισιοδοξία του άλλο τόσο εύκολα τη χάνει κιόλας. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ψάξει τη χαρά στις μικρές στιγμές της καθημερινότητάς του, σε μια βόλτα, στο μαγείρεμα του αγαπημένου του φαγητού ή στην επικοινωνία με τα αγαπημένα του άτομα. Μικρές, αλλά καθημερινές δόσεις ευτυχίας πάντα βοηθάνε.

  • Το μάντρα του: Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ευτυχία μου.

Λέων
Ο Λέων έχει αστείρευτη ενέργεια και όλοι πιστεύουν πως έχει γεννηθεί αισιόδοξος. Το θέμα είναι πως παρόλο που μεταδίδει αυτήν την ενέργειά του, συχνά όταν νιώθει πως απειλείται μπορεί να γίνει πολύ ζηλιάρης και επιθετικός. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθει πως δεν θα είναι πάντα ο νικητής και ο ηγέτης και πως καμιά φορά πρέπει να αντλεί αισιοδοξία από τις πράξεις των άλλων.

  • Το μάντρα του: Οι επιτυχίες των άλλων ανθρώπων δεν είναι αποτυχίες δικές του.

Παρθένος
Ο Παρθένος είναι ένα άλλο ζώδιο που έχει τεράστια αισιοδοξία όταν πρόκειται για τις δικές του ιδέες, αλλά χρειάζεται λίγη βοήθεια στο να δώσει λίγη από αυτή την αισιοδοξία στους γύρω του. Θα τον βοηθήσει να αρχίσει να μιλάει με τος γύρω του και να βοηθάει όπου μπορεί. Έτσι και θα δίνει αλλά και θα παίρνει χαρά.

  • Το μάντρα του: Δεν χρειάζεται όλα να τα κάνεις τέλεια.

Ζυγός
Ο Ζυγός είναι από τη φύση του γοητευτικός, ρομαντικός και φυσικά αισιόδοξος. Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν κάτι πάει στραβά πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Χάνει αμέσως την αισιοδοξία του και αργεί να επανέλθει. Θα πρέπει ίσως να μάθει κάποιες βασικές ασκήσεις αναπνοών για αυτές τις δύσκολες ώρες!

  • Το μάντρα του: Πρέπει να αποδέχεσαι και τα καλά αλλά και τα άσχημα που σου φέρνει η ζωή.

Σκορπιός
Ένας Σκορπιός τείνει να αισθάνεται τα πράγματα αρκετά έντονα, οπότε αυτό σημαίνει ότι είναι έχει τρομερές εναλλαγές ανάμεσα στην αισιοδοξία και στην απαισιοδοξία. Όταν εμφανιστεί η απαισιόδοξη πλευρά του, μπορεί να γίνει μυστικοπαθής και εμμονικός. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μάθει να συγχωρεί τους άλλους και να προχωράει.

  • Το μάντρα του: Μην επηρεάζεσαι τόσο από τη συμπεριφορά των άλλων.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι το πιο αισιόδοξο ζώδιο. Πάντα ψάχνει το βαθύτερο νόημα σε ό,τι κάνει και είναι  έτοιμος να λύσει όλα τα μυστήρια της ζωής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πέσει θύμα της απαισιόδοξης σκέψης του. Εκεί θα πρέπει να αναζητήσει έναν φίλο του για να του ανεβάσει τη διάθεση και να επαναφέρει την αισιόδοξη, χαρούμενη πλευρά του.

  • Το μάντρα του: Να είσαι χαρούμενος και να ανησυχείς λιγότερο.

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι συνήθως τα πιο απαισιόδοξα άτομα. Πρέπει κάπως να μάθει ένας Αιγόκερως να μην απομονώνεται και να ζητάει βοήθεια και υποστήριξη όταν όλα γύρω του γίνονται “μαύρα”. Άλλωστε περιβάλλεται ήδη από ανθρώπους που τον αγαπάνε.

  • Το μάντρα του: Ό,τι και να γίνει εγώ αγαπάω τον εαυτό μου.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος είναι αυτό το άτομο που κάνει πολλά σχέδια για το μέλλον και έχει τεράστια αισιοδοξία αλλά του είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί θετικά το παρόν. Πρέπει να μάθει να συνδέεται με το παρόν, ό,τι και εάν συμβαίνει, όσο δύσκολο και εάν του φαίνεται.

  • Το μάντρα του: Είμαι ευγνώμων για το παρόν και όλα όσα μου δίνει.

Ιχθύς
Ως μεταβλητό ζώδιο, ο Ιχθύς είναι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος. Εκεί που ίσως αντιμετωπίζει προβλήματα είναι όταν η έντονη ενσυναίσθηση και ευαισθησία του τον βάζει στη θέση των άλλων. Τότε χάνει την αισιοδοξία του και γεμίζει από τις αρνητικές σκέψεις των άλλων. Μόλις προσδιορίσει την πηγή των αρνητικών συναισθημάτων θα μάθει να βλέπει τη δική του, θετική, πλευρά.

  • Το μάντρα του: Τα συναισθήματά μου είναι δικά μου μόνο.
Πηγή: Savoir Ville