Η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε για πρώτη φορά τη Λίλιμπετ

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της μικρής Λίλιμπετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία γεννήθηκε, αφού ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έφυγαν από το Παλάτι για να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια

Η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, συνάντησε για πρώτη φορά τη δισέγγονή της Λίλιμπετ, αφού ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ γευμάτισαν μαζί της κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. 

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της μικρής Λίλιμπετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία γεννήθηκε, αφού ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έφυγαν από το Παλάτι για να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια. 

Το όνομα Λίλιμπετ, που επέλεξαν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, προέρχεται από το χαϊδευτικό της βασίλισσας Ελισάβετ και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά όταν η ίδια ήταν μικρό παιδί και δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομά της. 

Χάρι και Μέγκαν βρίσκονται από την Τρίτη το απόγευμα στο Λονδίνο για τους τετραήμερους εορτασμούς για την συμπλήρωση των 70 χρόνων της βασίλισσας στον θρόνο.

Οι δυο τους φαίνεται πως κρατούν χαμηλό προφίλ και δεν φάνηκαν πουθενά οι κάμερες τους Netflix να τους ακολουθούν, όπως έγινε προσφάτως στους αγώνες Invictus στην Ολλανδία.

Σήμερα το ζευγάρι θα παραστεί στην Ακολουθία των Ευχαριστιών, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα εκπροσωπήσει επίσημα τη βασίλισσα στη λειτουργία, καθώς η 96χρονη μονάρχης αισθάνθηκε «δυσφορία» κατά την παρουσία της στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.

Απών από τη δοξολογία θα είναι και ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος δήλωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και ο επίσης ασθενής με Covid Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι, Τζάστιν Γουέλμπι. Τη λειτουργία και το κήρυγμα θα αναλάβει στη θέση του ο Επίσκοπος του Γιορκ, Στίβεν Κατρέλ.

Πηγή: skai.gr