Η προπόνηση «της τεμπέλας» είναι η γυμναστική που θα λατρέψετε - Δείτε video

Μερικές ασκήσεις γίνονται ακόμη και χωρίς να σηκωθείς από το κρεβάτι

Αν το σκεφτείς, το κρεβάτι και η γυμναστική δύσκολα θα χωρούσαν στον ίδιο συλλογισμό. Ή που θα ξαπλώνεις και θα ξεκουράζεσαι χαλαρά στο άνετο κρεβάτι σου ή που θα είσαι μακριά από αυτό και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα κινείσαι αρκετά ώστε να μπορείς να πεις ότι έκανες και λίγη γυμναστική.

Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι;
Θα μπορούσαν αυτά τα δύο να συνδυαστούν; Ναι, σύμφωνα με την «προπόνηση της τεμπέλας», ένα νέο fitness trend που ήρθε για να μείνει και να χαρίσει πολλά χαμόγελα σε όσους αναβάλλουν διαρκώς τη σχέση τους με τη γυμναστική.

Η «προπόνηση της τεμπέλας» είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσεις τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων: Μπορείς να συνεχίσεις να χαλαρώνεις στο κρεβάτι σου, παρέα με τον αγαπημένο σου μαραθώνιο στο Netflix, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείς λίγους μύες και αυξάνεις τον καρδιακό σου ρυθμό, χωρίς να κοπιάζεις ιδιαίτερα.

Πρόκειται για μια προπόνηση με χαμηλό αντίκτυπο, ήπιες κινήσεις, ενώ δεν απαιτεί εξοπλισμό. Αποτελείται, ουσιαστικά, από ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σε καθιστή ή οριζόντια θέση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αυτή η ήπια δραστηριότητα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική, ειδικά όταν αισθάνεσαι κόπωση, όταν έχεις αρρωστήσει ή όταν επιθυμείς να εισέλθεις διστακτικά και με αργά βήματα στον κόσμο της γυμναστικής.

Δες 11 ασκήσεις που προτείνει το Bustle για να εντάξεις κι εσύ την «προπόνηση της τεμπέλας» στην καθημερινότητά σου:

1. Προπόνηση στο πάτωμα – 7 λεπτά

Σε αυτή την εξαιρετικά σύντομη προπόνηση από το Fit by Lys θα δοκιμάσεις ασκήσεις, όπως κλωτσιές γαϊδάρου, γέφυρες γλουτών και πιέσεις τρικεφάλου, εξασκώντας τις κύριες μυϊκές ομάδες σου. Η Lys σου δείχνει, επίσης, τεχνικές για να τροποποιήσεις κάθε κίνηση, αυξάνοντας ή μειώνοντας το βαθμό δυσκολίας τους, ανάλογα με την προτίμησή σου.

2. Προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης – 10 λεπτά 

Μπορείς να κάνεις αυτή τη γρήγορη προπόνηση από το Grow with Jo ενώ έχεις ξαπλώσει στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Δεν χρειάζεται εξοπλισμό, αρκείς εσύ, μερικά μαξιλάρια και 10 κινήσεις που θα κάνεις για 60 δευτερόλεπτα την καθεμία. Μέχρι να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, σίγουρα θα έχεις νιώσει το κάψιμο στους μύες σου. 

3. Αργή προπόνηση – 12 λεπτά

Αυτό το βίντεο από το MadFit προορίζεται να ανακουφίσει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και τον πόνο της περιόδου, αλλά λειτουργεί και τις ημέρες που δεν έχεις πολλή ενέργεια. Κάθε μία από τις ελαστικές, χαμηλής έντασης κινήσεις διαρκεί για 30 δευτερόλεπτα και εστιάζει στην εξάλειψη της μυϊκής έντασης. 

4. Προπόνηση σε οριζόντια θέση – 10 λεπτά

Δοκίμασε αυτή τη ρουτίνα της Vicky Justiz όταν απλά δεν έχεις διάθεση να πας στο γυμναστήριο. Θα σε καθοδηγήσει με ασκήσεις που θα δουλέψουν την πλάτη, τα πόδια και τους κοιλιακούς σου. Οι κινήσεις είναι αρκετά απαιτητικές, αλλά η προπόνηση θα τελειώσει πριν προλάβεις να το καταλάβεις. 

5. Προπόνηση χορού σε καθιστή θέση – 12 λεπτά

Αν έχεις διάθεση να κινηθείς, αλλά όχι ενέργεια να βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου, συμβουλέψου αυτό το βίντεο, που διαθέτει χορογραφημένες κινήσεις, οι οποίες σου επιτρέπουν να δουλέψεις ορισμένους μύες ενώ παράλληλα ενισχύεις τον καρδιακό σου ρυθμό. Θα κάνεις διάφορες κινήσεις με όλο σου το σώμα χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθείς από εκεί όπου κάθεσαι. 

6. Πρωινή προπόνηση – 10 λεπτά

Η πρωινή προπόνηση του MonikaFit είναι αυτή που πρέπει να δοκιμάσεις αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί. Μείνε με τις πυτζάμες σου καθώς δοκιμάζεις τις ασκήσεις του προγράμματος, χωρίς κανέναν εξοπλισμό. Δέκα λεπτά αργότερα, θα νιώθεις ότι έχεις όλη την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. 

7. Προπόνηση για ολόκληρο το σώμα στο κρεβάτι – 12 λεπτά

Η Dayana Wang είναι ίσως η βασίλισσα της δημιουργίας προπονήσεων που μπορείς να κάνεις από το κρεβάτι. Σε αυτό το βίντεο, σε καθοδηγεί σε άρσεις ποδιών, σανίδες, φαρδιά squats γονάτων και άλλες ασκήσεις που είναι εύκολο να κάνεις ακόμη και στην στριμωγμένη επιφάνεια του στρώματός σου. Τόσο απλά. 

8. Προπόνηση με μαξιλάρια – 10 λεπτά

Εάν περιτριγυρίζεσαι από άνετα μαξιλάρια στο ζεστό κρεβάτι σου, αλλά σκέφτεσαι ότι θα ήθελες να κάψεις και καμιά θερμίδα, ακολούθησε αυτή τη ρουτίνα από την Cassy Ho του Blogilates. Αυτή περιλαμβάνει ασκήσεις που θα δουλέψουν τους κοιλιακούς, τους μηρούς και άλλους μύες, ενώ ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεσαι είναι τα μαλακά μαξιλάρια σου. Δοκίμασέ το και μετά μπορείς να επιστρέψεις στον ύπνο σου. 

9. Προπόνηση σε καρέκλα – 20 λεπτά

Αυτή η προπόνηση από τον Coach Kim στο Vive Health είναι η επιτομή της χαλαρότητας. Θα σε καθοδηγήσει σε εύκολες ασκήσεις στην καρέκλα, όπως κινήσεις των χεριών και στροφές της σπονδυλικής στήλης, ακριβώς ό,τι χρειάζεται το σώμα σου για να νιώσει καλύτερα. 

10. Προπόνηση στο κρεβάτι – 20 λεπτά

Πρόκειται για μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος από την Emi Wong που σου επιτρέπει να ξαπλώνεις ενώ γυμνάζεσαι. Αποτελείται από 20 ασκήσεις που δουλεύουν τους κοιλιακούς, τα χέρια, τα πόδια, τους μηρούς, τις γάμπες, όλα. 

11. Απαλό Pilates – 35 λεπτά

Δοκίμασε αυτή τη χαλαρή προπόνηση Pilates στο πάτωμα, ενώ παρακολουθείς μια ταινία. Η ρουτίνα του Move with Nicole είναι ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλεις να κινηθείς λίγο, αλλά δεν αντέχεις να ιδρώσεις. Παρ’ όλα αυτά, η προπόνηση εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική: Ξεκινά με μια χαλαρωτική στάση σε οριζόντια θέση και συνεχίζει με ήπιες άρσεις και ρευστές ανασηκώσεις – εφικτές ακόμη κι όταν νιώθεις ότι δεν αντέχεις να κοπιάσεις. 

Πηγή: Savoir Ville