Ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα αποκαλύπτει: Ήθελε να τα παρατήσει όλα και να πάει στην Αμερική

«Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη», φέρεται να είχε πει

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σχεδίαζε να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς τους γιους της λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, ισχυρίζεται ένας από τους πρώην σωματοφύλακές της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στα απομνημονεύματά του, "Προστατεύοντας την Νταιάνα, Η ιστορία ενός σωματοφύλακα", ο Λι Σάνσουμ αφηγείται πώς η πριγκίπισσα επρόκειτο να ανακοινώσει στον Τύπο τα σχέδιά της να μετακομίσει στην Αμερική σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον William και τον Harry από τις διαστάσεις που είχε λάβει, στα μέσα ενημέρωσης, η σχέση και οι διακοπές της με τον Ντόντι Αλ Φαγιέτ στο Σαν Τροπέζ τον Ιούλιο του 1997.

Η οικογένεια έμενε στο πολυτελές γιοτ του επιχειρηματία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ καθώς οι παπαράτσι περικύκλωναν καθημερινά στο σκάφος, σύμφωνα με τον Σάνσουμ ο οποίος και είχε αναλάβει την προστασία τους, κατά το διάστημα εκείνο.

«Ο Τύπος ήταν ο όλεθρος της ζωής της παντού, όχι μόνο στο Σεντ Τροπέ», γράφει η Σάνσουμ ο οποίος προσθέτει πως η Πριγκίπα του είχε πει  «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφημερίδες εκεί μου επιτίθενται ό,τι κι αν κάνω».

Σύμφωνα με τον Σάνσουμ τότε η Νταιάνα του είπε «Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη».

Ο Σάνσουμ περιγράφει ότι θυμάται να ρώτησε την Νταϊάνα αν οι γιοι της θα έρχονταν μαζί της και του εξήγησε ότι δεν θα της επιτρεπόταν ποτέ να τους πάρει μαζί της γιατί έτσι δεν θα μπορούσαν να ασκούν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Mάλιστα η Νταϊάνα φέρεται να είπε, «Πιθανότατα θα μπορώ να τους δω μόνο στις σχολικές διακοπές».

Όπως γράφει ο Σάνσουμ στα απομνημονεύματά του: «Θα μπορούσατε να πείτε ότι η Νταϊάνα ήταν μια υπέροχη μητέρα, τόσο στοργική και προσεκτική με τα δύο αγόρια της, αλλά φαινόταν σαν να έπρεπε να τους αφήσει και τους δύο πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεφύγει από τον Τύπο, που κυνηγούσε αδυσώπητα κάθε λεπτομέρεια από τις ημέρες της ζωής της.

«Ήταν μια απόφαση που ένιωθε πως πρέπει να πάρει επίσης για να τους αποδεσμεύσει από όλη την προσοχή που τραβούσαν όταν ήταν μαζί της».

Τελικά, μετά από λίγες μέρες, στις διακοπές, γράφει ο Σάνσουμ η Νταϊάνα ανακοίνωσε ότι σκόπευε να ανακοινώσει στον Τύπο ότι έφευγε οριστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως εξιστορεί, είχε φοβηθεί καθώς ήδη η πριγκίπισσα αποτελούσε εκείνο το διάστημα σταθερά ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στην ειδησεογραφική ατζέντα των ταμπλόιντς και εκτιμούσε πως η ανακοίνωση αυτή ενδεχομένως να τραβούσε ακόμη περισσότερο την προσοχή του Τύπου πάνω της.

«Κάθε της βήμα θα συνοδεύοταν από παπαράτσι που θα ήθελαν απελπισμένα να βγάλουν φωτογραφίες της καθώς ετοιμαζόταν να τα αφήσει όλα πίσω για να ξεφύγει στην Αμερική».

Εν τέλει η πριγκίπισσα, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την συζήτησή της με τον σωματοφύλακα της πράγματι μίλησε στα ΜΜΕ αλλά δεν ανέφερε τίποτα για μια πιθανή μετακόμιση στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr