Η αμήχανη επιστροφή του Χάρι στο Μπάκιγχαμ για την κηδεία του Φίλιππου- Το «ξήλωμα» της στολής του

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου σκόρπισε θλίψη στα ενδότερα του παλατιού και μεταξύ αυτών και στο ζευγάρι των Sussex’s στην Αμερική.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο με μία ανακοίνωση μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell. Σε σκούρο φόντο, με λευκά γράμματα, έγραψαν: «Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021». «Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας… Θα μας λείψετε πάρα πολύ».

Ο Δούκας ταξίδεψε στην Αγγλία δύο μέρες μετά και την ανακοίνωση του θανάτου του παππού του Φίλιππου, έτσι ώστε να παρευρεθεί στην κηδεία του.

Ο ίδιος έφτασε με πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο χωρίς την σύζυγό του, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Το παλάτι στην επίσημη ανακοίνωση για τα της κηδείας είχε αναφέρει ότι ο Δούκας θα παρευρεθεί, όμως δημοσιεύματα θέλουν τον Χάρι να μην φορά την στολή του στην κηδεία αλλά κουστούμι, αφού μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα του αφαιρέθηκαν οι τιμητικοί στρατιωτικοί τίτλοι,  ενώ δεν έχει πια τον ρόλο του Captain General των Royal Marines.

Πηγή: Must