George Clooney: Όταν ήμουν έφηβος παρέλυσε το πρόσωπό μου – Τι είναι η πάρεση Bell

Εκτός από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπρους Γουίλις είχαν γνωστοποιήσει ότι πάσχουν από παράλυση Bell

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, αποκάλυψε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στην εφηβεία. 

Ο διάσημος ηθοποιός ανέφερε ότι το μισό του πρόσωπο ξαφνικά παρέλυσε! Μάλιστα, οι συντελεστές της εκπομπής είχαν φροντίσει να βρουν φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια του δημοφιλούς παρουσιαστή. Σε μία από τις εικόνες που παρουσιάστηκαν, ο ηθοποιός είπε ότι ήταν εκείνη η περίοδος που διαγνώστηκε με πάρεση Bell.

«Θέλω να επισημάνω κάτι εδώ. Θα γελάσατε είμαι σίγουρος, κάποιο αστείο θα βρεις να κάνεις… Σε αυτή τη φωτογραφία έχω παράλυση Bell. Ναι, εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο. Αν το παρατηρήσεις, θα δεις ότι είναι πολύ διαφορετικό πρόσωπο στη μία πλευρά», ανέφερε ο Κλούνεϊ.

Εκτός από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπρους Γουίλις είχαν γνωστοποιήσει ότι πάσχουν από παράλυση Bell. Το περασμένο έτος, ο Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε, επίσης, ότι πάσχει από παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου του.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ με παράλυση Bell

Ο αστέρας της ποπ είχε αποκαλύψει ότι το πρόσωπό του είχε υποστεί μερική παράλυση από μια ιογενή πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Ράμσεϊ Χαντ (Ramsay Hunt). «Το συγκεκριμένο σύνδρομο προσβάλλει τα νεύρα στο αυτί μου, τα νεύρα του προσώπου μου και έχει προκαλέσει στο πρόσωπό μου παράλυση», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

Η παράλυση Bell είναι μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νεύρο του προσώπου και τους μύες. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από έρπη ή άλλη ιογενή ασθένεια όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα. Η αδυναμία του προσώπου που συνοδεύει την παράλυση του Bell μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρείται σε έναν ασθενή με εγκεφαλικό.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η παράλυση προσώπου από παράλυση Bell είναι προσωρινή. Μέσα σε τρεις μήνες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανακτήσει πλήρως την κίνηση και τη λειτουργία του προσώπου τους.

Τα συμπτώματα από την παράλυση Bell είναι τα εξής:

  • Σπασμωδικές κινήσεις, αδυναμία ή παράλυση της μίας ή και των δύο μεριών του προσώπου.
  • Μούδιασμα στη μεριά της παράλυσης.
  • Πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος. Το μάτι που επηρεάζεται δεν κλείνει πλήρως.
  • Υπερβολικό δάκρυσμα από το ένα μάτι.
  • Διαφυγή σιέλου από το στόμα.
  • Ξηρότητα του ματιού ή του στόματος.
  • Διαταραχές της γεύσης.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στην περιοχή της σιαγόνας ή πίσω από το αυτί, βουητό στο ένα ή και στα δύο αυτιά, πονοκέφαλο, αγευσία, υπερευαισθησία στους ήχους από τη πάσχουσα περιοχή, δυσκολίες ομιλίας, ζαλάδες και πρακτικής φύσεως δυσκολίες του ασθενούς όταν τρώει ή πίνει.

Πηγή: skai.gr