Συγκλονίζει η «Καλέσι» του Game of Thrones: Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου

Η 36χρονη ηθοποιός παρουσίασε δύο φορές ανεύρυσμα στον εγκέφαλο μέσα σε διάστημα δύο χρόνων - Θαύμα που ζει και λειτουργεί κανονικά μετά από αυτό

Τη θυμόμαστε σε έναν απόλυτα δυναμικό ρόλο, μία νέα ταλαντούχα γυναίκα, να κατακτά τη μεγάλη οθόνη ως «Καλίσι» στην τεράστια επιτυχία Game Of Thrones. Όμως η τύχη της επεφύλασσε άσχημο παιχνίδι. Η Εμίλια Κλαρκ παρουσίασε δύο φορές ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, μέσα σε διάστημα μόλις δύο χρόνων. 

Η 26χρονη ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και την εκπομπή «Sunday Morning», με αφορμή τον ρόλο της στον «Γλάρο» του Άντον Τσέχωφ που ανεβαίνει από το Harold Pinter Theatre. Mίλησε για την περιπέτεια της υγείας της, η οποία ξεπερνά κάθε λογική και απέδειξε ότι ο χαρακτήρας της δεν ήταν από σίδερο μόνο στην πετυχημένη σειρά, αλλά και -πολύ περισσότερο- στον πραγματικό κόσμο.

Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, έχασε «αρκετά μεγάλο μέρος» του εγκεφάλου της μετά το διπλό ανεύρυσμα. «Ήταν ο πιο αβάσταχτος πόνος», είπε η Κλαρκ, χωρίς να κρύψει πως «ήταν φοβερά βοηθητικό να έχω το “Game of Thrones” και να μου δίνει ένα κίνητρο».

Η Κλαρκ μίλησε πρώτη φορά για την περιπέτειά της με το ανεύρυσμα το 2019, ενώ, επιβεβαιώνει πως, πλέον, είναι πολύ καλύτερα.

Όπως εξήγησε η 36χρονη, «είναι τόσο μεγάλο το μέρος του εγκεφάλου μου που δεν είναι πια χρήσιμο -είναι αξιοθαύμαστο ότι μπορώ να μιλάω και να ζω την ζωή μου εντελώς φυσιολογικά, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ανήκω στην πραγματικά πολύ, πολύ, πολύ μικρή μειονότητα ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν μετά από αυτό».

Όπως φαίνεται, η Κλαρκ έμαθε να ζει με αυτό: «Σκέφτηκα πως, “Λοιπόν, αυτή είσαι. Αυτός είναι ο εγκέφαλος που έχεις”. Επομένως, δεν χρειάζεται να σπας το κεφάλι σου για ό,τι μπορεί να μην βρίσκεται εκεί».

Πηγή: skai.gr