Dua Lipa: Αποχαιρετά την εποχή του «Future Nostalgia» και ετοιμάζει καινούρια πράγματα στη μουσική

Πριν από από λίγες ημέρες, η διάσημη τραγουδίστρια διέγραψε όλες τις αναρτήσεις της στο Instagram

Δεν είναι μυστικό ότι η Dua Lipa αφήνει πίσω της το άλμπουμ «Future Nostalgia» και περνάει σε μια νέα, πιο δημιουργική φάση στη μουσική της, εμπνευσμένη από τους ψυχεδελικούς ήχους της δεκαετίας του 1970. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Lipa διέγραψε όλες τις αναρτήσεις της στο Instagram, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι πραγματικά σημαντικό βρίσκεται στον ορίζοντα. Επιπλέον, σε διάφορες πλατφόρμες streaming, έχει αντικαταστήσει τα εξώφυλλα του άλμπουμ και των τραγουδιών της. 

Πριν κυκλοφορήσει το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, «Future Nostalgia», τον Μάρτιο του 2020 -ναι, ακριβώς στη μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας-, η Dua Lipa είχε ήδη χρησιμοποιήσει αυτή τη στρατηγική. Παρ' όλα αυτά, τόσο η Dua Lipa όσο και το «Future Nostalgia» ξεχώρισαν. Υπάρχουν τραγούδια που σήμερα θεωρούνται κλασικά, όπως τα «Don't Start Now», «Levitating», «Break My Heart» και «Physical»

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, στιγμές της διάσημης τραγουδίστριας που την έκαναν να ξεχωρίσει: 

H Dua Lipa

  • «Future Nostalgia»

Πρόκειται για το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, το οποίο κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2020, από τη Warner Records. Το ξεκίνημά του χρονολογείται στις αρχές του 2018 και ήταν εμπνευσμένο από τη μουσική καλλιτεχνών που άκουγε η Dua κατά την εφηβεία της, όπως η Nelly Furtado και η Gwen Stefani. Το άλμπουμ περιλαμβάνει ένα μείγμα ειδών όπως ποπ, electro και dance-pop, με επιρροές από funk, house, euro disco, synth-pop και R&B. Η ίδια η Lipa το έχει περιγράψει ως «μάθημα χορού», ενώ άντλησε επίσης έμπνευση από τη μουσική των δεκαετιών του '80, του '90 και του 2000 για να δημιουργήσει έναν σύγχρονο, αλλά διαχρονικό χορευτικό ήχο.

  • «Don’t Start Now»

Τον Οκτώβριο του 2019, η Dua Lipa, αφού ανακοίνωσε την επιστροφή της στη μουσική σκηνή, έκανε ένα «ξεκαθάρισμα» στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγράφοντας όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις της. Στη συνέχεια, στις 22 Οκτωβρίου 2019, μοιράστηκε ένα βίντεο με τους θαυμαστές της. Στο βίντεο, καθόταν σε μια καρέκλα, ενώ εμφανιζόταν η λεζάντα «Don't Start Now» και ένα απόσπασμα του τραγουδιού έπαιζε στο παρασκήνιο. Δύο ημέρες αργότερα, στις 24 Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε επίσημα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ότι το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα την 1η Νοεμβρίου 2019, μαζί με την αποκάλυψη του εξώφυλλου του single. Το τραγούδι αυτό έγινε αργότερα το κορυφαίο single για το επερχόμενο άλμπουμ της.

  • «Physical»

Το δεύτερο single του άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου 2020, αντλώντας σημαντική έμπνευση από τη δεκαετία του 1980. 

  • «Break My Heart»

Αυτό το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2020. Η Lipa είχε ήδη αναγνωρίσει ότι το νέο της single αντλεί έμπνευση από το «Need You Tonight» (1987) των INXS, συνεχίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης επιτυχίας της. Το «Break My Heart» αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες της ίδιας της Dua Lipa. Μέσα από ειδικά εφέ, παρακολουθούμε το ταξίδι της μέσα από διάφορες ζωντανές και φανταστικές σκηνές, καθώς παλεύει με τα συναισθήματα ανασφάλειας μπροστά σε μια φαινομενικά ανέφικτη αγάπη.

  • «Hallucinate»

Στις 10 Ιουλίου 2020, κυκλοφόρησε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Hallucinate». Για αυτό, η Lipa επέλεξε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένο από την αισθητική του Studio 54. Η Lipa αντιμετώπισε μια «παιχνιδιάρικη» κριτική από έναν θαυμαστή της που αμφισβήτησε την επιλογή ενός μουσικού βίντεο κινουμένων σχεδίων αντί μιας παραδοσιακής live-action παραγωγής. Εκείνη απάντησε: «Μήπως ξεχάσατε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας τους τελευταίους 3 μήνες;».

  • Levitating

Στις 2 Οκτωβρίου 2020, η Dua Lipa έκανε μεγάλη αίσθηση με το «Levitating», ένα τραγούδι που συνδυάζει διάφορα μουσικά στυλ όπως dance-pop, pop-funk, power pop και space rock. Αντλεί έμπνευση από τους ήχους της ποπ και της R&B των δεκαετιών του 1970, 1980 και 1990. 

  • Barbie

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όταν αποκάλυψε τον ρόλο της στην ταινία Barbie; Στην ταινία, «ζωντάνεψε» τη «Malibu» και ήταν εντυπωσιακή. 

H Dua Lipa

  • «Dance the Night»

Το τραγούδι της, ξεκινώντας από τον συνδυασμό βιολιών και συνθεσάιζερ, που αναμειγνύονται με τους ρυθμούς, καταλήγει σε μια άψογη μελωδία που συμπληρώνει τέλεια τους στίχους. Ένας συνδυασμός ροζ, αστραφτερών ρούχων, ψηλοτάκουνων παπουτσιών και εκλεκτών χορευτριών που λικνίζονται στον σαγηνευτικό ρυθμό της ντίσκο μουσικής, όλα συνδυάζονται αρμονικά με τη γοητεία της φιγούρας της Dua Lipa και τη δύναμη της φωνής της. Αυτή η συνέργεια επεκτείνεται και στη Margot Robbie, η οποία, στο ρόλο της Barbie, ακολουθεί τη χορογραφία σε στιγμιότυπα της ταινίας.

Πηγή: skai.gr