Kevin Spacey: Μόνο το όνομά του επιβεβαίωσε ο ηθοποιός στη δίκη

Ο δικαστής δήλωσε: «Υπάρχει, προφανώς, μεγάλο ενδιαφέρον του Τύπου για την υπόθεση αυτή και υπενθυμίζω σε όποιον κάνει ρεπορτάζ τους περιορισμούς που υπάρχουν αναφορικά με τα ονόματα των θυμάτων»

Άρχισε η δίκη του αστέρα του Χόλιγουντ, Κέβιν Σπέισι, στο Λονδίνο για 12 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων ανδρών που χρονολογούνται πριν από 22 χρόνια. Ο 63χρονος ηθοποιός έφτασε στο Southwark Crown Court με ένα μαύρο ταξί, φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι με γαλάζιο πουκάμισο και ροζ γραβάτα. 

Αφού βγήκε από το ταξί, ο Κέβιν Σπέισι είπε «καλημέρα» στους δημοσιογράφους και σε όλους όσοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σπέισι φέρεται να άγγιξε τα γεννητικά όργανα ενός εκ των θυμάτων πάνω από τα ρούχα. Τρεις άσεμνες επιθέσεις και τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις χρονολογούνται μεταξύ 2001 και 2004, ενώ πέντε ακόμη αδικήματα αφορούν τα έτη μεταξύ 2005 και 2013.

Ο Σπέισι μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του (Kevin Spacey Fowler) μέσα στη δικαστική αίθουσα, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή Wall.

Ο δικαστής δήλωσε: «Υπάρχει, προφανώς, μεγάλο ενδιαφέρον του Τύπου για την υπόθεση αυτή και υπενθυμίζω σε όποιον κάνει ρεπορτάζ τους περιορισμούς που υπάρχουν αναφορικά με τα ονόματα των θυμάτων». Ο Patrick Gibbs, που υπερασπίζεται τον αστέρα του Χόλιγουντ, συζήτησε με τον δικαστή τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων.

Στους δυνητικούς ενόρκους θα δοθεί ένα ερωτηματολόγιο για να συμπληρώσουν πριν κληθούν να συμμετάσχουν στην υπόθεση. Η επιτροπή των 14 ενόρκων επιλέγεται από μια ομάδα ενόρκων. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σπέισι κατηγορήθηκε για επτά επιπλέον αδικήματα - τρία για άσεμνη επίθεση, τρία για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση - εναντίον ενός τέταρτου άνδρα μεταξύ 2001 και 2005. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες σε ακρόαση τον Ιανουάριο.

Ο Κέβιν Σπέισι

Ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 2004 και 2015. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, αλλά έζησε στο Λονδίνο για περισσότερο από μια δεκαετία, λέγοντας προηγουμένως ότι η πόλη είχε γίνει το σπίτι του. Τώρα ζει στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Ο ηθοποιός έχει κερδίσει δύο Όσκαρ – για τον ρόλο του στο «The Usual Suspects» το 1996 και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού το 2000 για το «American Beauty». Τα τελευταία χρόνια, ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά του Netflix «House of Cards». Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες «Seven», «LA Confidential» και «Baby Driver».

Πηγή: skai.gr