Κλείσιμο

10 hacks για να οργανώσεις και ανανεώσεις το μπάνιο σου

H άλλη μισή αρχοντιά του γνωμικού είναι η οργάνωση και η σωστή τακτοποίηση. Αυτό ισχύει βέβαια για όλους τους χώρους του σπιτιού, αλλά λίγο περισσότερο για το μπάνιο, αφού σε αυτό ξεκινάει και τελειώνει η μέρα μας.

Ειδικά το πρωί, που μπορεί να παρακοιμήθηκες και βιάζεσαι να φύγεις και νυστάζεις και δεν βρίσκεις τη μάσκαρα και τη βούρτσα σου, είναι η στιγμή που μετανιώνεις, που δεν έχεις οργανώσει το μπάνιο σου, όσο μικρό κι αν είναι.

Παρακάτω, σου προτείνουμε 10 tips, που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις και να αναβαθμίσεις το χώρο και θα διευκολύνουν τη ζωή σου.

Βάλε ράφια

Οι τοίχοι στο μπάνιο μας συνήθως είναι άδειοι, οπότε και αποτελούν την τέλεια επιφάνεια για να βάλουμε ράφια. Εκτός του ότι σου δίνουν έξτρα χώρο για αποθήκευση, μπορούν με δυο τρία διακοσμητικά να κάνουν το μπάνιο σου πολύ στιλάτο.

Τακτοποίησε τα καλλυντικά σου σε κουτιά

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κρατήσεις το χώρο περιποιημένο και παράλληλα, να βρίσκεις εύκολα τα πράγματα, που χρειάζεσαι κάθε φορά. Ταξινόμησε τα καλλυντικά σου, ανάλογα με την χρήση τους και τακτοποίησέ τα σε κουτιά ή σε καλαθάκια. Ότι κι αν διαλέξεις, θα δεις ότι θα σε βολέψουν πολύ και ταυτόχρονα θα ανοίξει ο χώρος σου.

Αξιοποίησε τον “νεκρό” χώρο

Ένας πολύ σημαντικός τρόπος να εκμεταλλευτείς τον χώρο σου, χωρίς όμως να τον “μπουκώσεις”, είναι να αξιοποιήσεις αυτές τις γωνίες που είναι άδειες και δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Υπάρχουν μάλιστα ειδικές γωνιακές ραφιέρες, που εκτός του ότι είναι πολύ πρωτότυπες, σου προσφέρουν έξτρα αποθηκευτικό χώρο για να τακτοποιήσεις μικροαντικείμενα.

Επίσης, ένα μέρος για να αποθηκεύσεις είδη προσωπικής υγιεινής και ρολά, είναι το μέρος ακριβώς πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας. Απόλυτα πρακτικό, αρκεί να είσαι λίγο προσεκτική για να μην σου πέσουν μέσα. Ακόμη, μπορείς να τοποθετήσεις επεκτεινόμενα καλάθια κάτω από το νεροχύτη σου ή ένα μεγάλο καλάθι για τα άπλυτά σου.

Οργάνωσε τα συρτάρια σου

Εάν είσαι από τους τυχερούς που έχεις ντουλάπια στο μπάνιο σου, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις σε τάξη τα πράγματά σου, χρησιμοποιώντας ειδικά διαχωριστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα εκμεταλλευτείς το βάθος των συρταριών σου και θα βρίσκεις τα πάντα πανεύκολα.

Χρησιμοποίησε τις γυάλες της κουζίνας σου

Όλοι κρατάμε βαζάκια και γυάλες στην κουζίνα μας για να βάζουμε μέσα μπαχαρικά, δημητριακά, όσπρια κ.α. Μπορείς λοιπόν κάλλιστα, να τα χρησιμοποιήσεις και στο μπάνιο σου. Μπορείς να τα γεμίσεις με βαμβάκι, μπατονέτες, άλατα για το μπάνιο καθώς, και με διακοσμητικά κοχύλια, αρωματικά κεριά…

Πρόσθεσε αποθηκευτικό χώρο στη ντουζιέρα σου

Ακόμα και μέσα στη ντουζιέρα σου ή πάνω από την μπανιέρα σου, μπορείς να βολέψεις τα σαμπουάν σου, τα σφουγγάρια και ότι άλλο χρησιμοποιείς στο μπάνιο σου. Αγόρασε μια μπάρα με γάντζους και κρέμασε ότι θες. Είναι ιδιαίτερα πρακτικό αλλά, και υγιεινό, αφού δεν μαζεύονται μύκητες και μούχλα από τα συσσωρευμένα νερά, αλλά μπορούν και στραγγίζουν.

Κρέμασε οrganizer πίσω από την πόρτα σου

Ο χώρος πίσω από την πόρτα είναι το ιδανικό μέρος για να βάλεις γάντζους για τις πετσέτες και το μπουρνούζι σου ή να κρεμάσεις organizer και να αποθηκεύσεις πράγματα που δεν χρησιμοποιείς πολύ, όπως το σεσουάρ και την ισιωτική σου.

Πρόσθεσε λίγο style

Το ότι δεν περνάς πολύ χρόνο στο μπάνιο σου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να του δώσεις μια στιλιστική νότα. Πολύ trend τα τελευταία χρόνια, είναι οι διακοσμητικοί στρογγυλοί δίσκοι, οι οποίο όμως μπορούν να είναι και χρηστικοί. Τοποθέτησε πάνω τους το κρεμοσάπουνο, ένα μικρό βάζο με αποξηραμένα λουλούδια (δεν σου προτείνω ψεύτικα γιατί έχουν κακό Feng Shui) και ένα μικρό διακοσμητικό. Επίσης, μπορείς να καρφώσεις καδράκια για να κρύψεις παλιά ή χαλασμένα πλακάκια και να αγοράσεις αρωματικά κεριά, που θα αρωματίζουν και θα δίνουν μια όμορφη νότα στο χώρο.

Βάλε κουρτίνα μπάνιου

Αν και για πολλούς θεωρείται παλιομοδίτικη, θα δεις πόσο χρηστική είναι. Πέρα από το γεγονός ότι κρατάς το μπάνιο καθαρό και στεγνό, η κουρτίνα είναι και μια πολύ καλή λύση για να “κρύψεις” πράγματα σε μια έκτακτη ανάγκη. Προτίμησε κουρτίνες με χρώμα και σχέδιο, που θα δώσουν μια ευχάριστη όψη στο μπάνιο σου. Μην ξεχνάς να την πλένεις και να την αλλάζεις τακτικά.

Πέταξε τα άχρηστα πράγματα

Πολύ βασικό για την οργάνωση του μπάνιου είναι να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Πέταξε αυτά που έχουν λήξει ή τα έχεις ανοίξει εδώ και καιρό. Έτσι θα αδειάσει αρκετός χώρος και παράλληλα, θα έχεις κρατήσει μόνο αυτά που χρησιμοποιείς.

Διαβάστε επίσης: 

Πώς καταλήξαμε στη δαιμονοποίηση της σιωπής;

Η συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου cheesecake με ricotta, χωρίς γλουτένη
 

Πηγή: savoirville