ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ντέιβιντ Χάρμπορ έχασε σχεδόν 40 κιλά για το Stranger Things και τα πήρε πίσω- Λέει «Όχι σε πρότυπα αδυναμίας»

Προσθέτει πως δυσανασχετεί βλέποντας συγκεκριμένα πρότυπα όσον αφορά την σωματική διάπλαση με απίστευτα αδύνατους ανθρώπους να προβάλλονται κατά κύριο λόγο στην τηλεόραση και ελπίζει ότι μια εναλλακτική σκοπία και θετική προδιάθεση στο πως είναι το "πραγματικό σώμα" θα μπορούσε να ενθαρρύνει το Χόλιγουντ στην αναδιαμόρφωση προτύπων.

Ο Ντέιβιντ Χάρμπορ δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξανά μπει στην διαδικασία να χάσει κιλά για κανέναν ρόλο.

Ο 47χρονος διάσημος ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως σερίφης Τζιμ Χόπερ στο Stranger Things, 47 ετών, μπήκε στην διαδικασία να χάσει σχεδόν 40 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου στην 4η σεζόν αλλά υποστηρίζει πως μάλλον ήταν η τελευταία φορά που θα υποβάλλει τον εαυτό του σε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, δηλώνει πως χαίρεται που τα πήρε όλα πίσω, προκειμένου να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη σε ταινία, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Προσθέτει πως δυσανασχετεί βλέποντας συγκεκριμένα πρότυπα όσον αφορά την σωματική διάπλαση με απίστευτα αδύνατους ανθρώπους να προβάλλονται κατά κύριο λόγο στην τηλεόραση και ελπίζει ότι μια εναλλακτική σκοπία και θετική προδιάθεση στο πως είναι το "πραγματικό σώμα" του θα μπορούσε να ενθαρρύνει το Χόλιγουντ στην αναδιαμόρφωση προτύπων.

«Θέλω οι άνθρωποι να αγαπούν το σώμα τους. Δεν θέλω να μην είσαι υγιής. Θέλω να προσέχεις τον εαυτό σου, να προσέχεις την καρδιά σου. Δεν θέλουμε να είσαι παχύσαρκος. Αλλά αυτά τα αδύνατα πρότυπα που σκηνοθετεί το Χόλιγουντ — δεν βρίσκω αυτούς τους ανθρώπους πια σέξι», λέει.

Ο Χάρμπορ υποστηρίζει  πρότυπα ομορφιάς που δίνουν έμφαση στην αδυναμία του κορμιού είναι «σκληρά για τον πολιτισμό» και ότι «δεν θέλει πια αυτή τη σκληρότητα να υφίσταται στα σωματά μας».

«Θέλω περισσότερα εύσωμα κορίτσια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους», πρόσθεσε. Θέλω έυσωμα αγόρια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θέλω να είναι οι πρωταγωνιστές."

ΠΗΓΗ: PEOPLE