Ο Bill Murray δεν πια αστείος: Ο ηθοποιός καταστρέφει την καριέρα του εν μέσω καταγγελιών για παρενόχληση

Οι νέες ιστορίες για τη συμπεριφορά του Μάρεϊ συνέπεσαν με τη δημοσίευση της συμφωνίας του με μια βοηθό, που παρενόχλησε στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας

Τα αστεία του Bill Murray δεν είναι πλέον αστεία… Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν καταγγελίες από πρώην συμπρωταγωνιστές του για τον διάσημο ηθοποιό. 

Οι νέες ιστορίες για τη συμπεριφορά του Μάρεϊ συνέπεσαν με τη δημοσίευση της συμφωνίας του με μια βοηθό που παρενόχλησε στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας, «Being Mortal», μια παραγωγή που σταμάτησε προσωρινά για τη διερεύνηση της καταγγελίας. 

Η διακοπή έγινε στις 15 Απριλίου, την ίδια ημέρα που μια εργαζόμενη είπε στην εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Searchlight Pictures, ότι ο Μάρεϊ την είχε αγγίξει ανάρμοστα. Αφού διερεύνησε τα γεγονότα, η εταιρεία (θυγατρική της Disney) έστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη του συνεργείου την επόμενη εβδομάδα. Η επιστολή έκλεινε ως εξής: «Αφού εξετάσαμε τις συνθήκες, αποφασίστηκε ότι η παραγωγή δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή τη στιγμή».

Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, η ιστοσελίδα «Puck» έβγαλε την είδηση ότι ο Μάρεϊ πλήρωσε σε μια βοηθό παραγωγής του συνεργείου Being Mortal εξωδικαστικό συμβιβασμό 100.000 δολαρίων, αφού προσπάθησε να τη φιλήσει και να την αγγίξει. Η ιστοσελίδα επικαλείται πηγή από το συνεργείο, η οποία περιέγραψε τη συνάδελφό της ως τρομοκρατημένη, που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Μάρεϊ. 

Τον Απρίλιο, ένας μάρτυρας δήλωσε στο «Page Six», ότι «έβαλε το χέρι του γύρω από μια γυναίκα, άγγιξε τα μαλλιά της, τράβηξε την αλογοουρά της, αλλά πάντα με κωμικό τρόπο. Είναι μια λεπτή γραμμή και όλοι αγαπούν τον Μπιλ, αλλά ενώ η συμπεριφορά του δεν είναι παράνομη, κάποιες γυναίκες ένιωσαν άβολα και πέρασε μια γραμμή». 

Τον Μάιο, ο Μάρεϊ υπερασπίστηκε τον εαυτό του σε συνέντευξή του στο NBC: «Είχαμε μια διαφορά γνώμης- είχα μια διαφορά γνώμης με μια γυναίκα με την οποία συνεργάζομαι. Έκανα κάτι που θεωρούσα αστείο και δεν το πήραν έτσι... Ξέρετε, αυτό που πάντα θεωρούσα αστείο ως μικρό παιδί δεν είναι απαραίτητα το ίδιο με αυτό που είναι αστείο τώρα. Τα πράγματα αλλάζουν και οι εποχές αλλάζουν, οπότε είναι σημαντικό για μένα να το καταλάβω». Πράγματι, ο Μάρεϊ εξακολουθεί να συμπεριφέρεται όπως πριν από μισό αιώνα, τόσο σε επίπεδο αστείων όσο και επαγγελματικά: δεν έχει ατζέντη ή βοηθό για να επικοινωνήσει κανείς μαζί του ή να τον προσλάβει. Κάποιος μπορεί να βρει τον ηθοποιό μόνο μέσω του τηλεφωνητή στο σταθερό του τηλέφωνο.

Πολλοί άνθρωποι στους κύκλους του Χόλιγουντ πιστεύουν ότι η παραγωγή του «Being Mortal» θα σταματήσει οριστικά. Είναι φθηνότερο για τη Disney να πετάξει στα σκουπίδια την ταινία. 

Εδώ και δεκαετίες, ο Μάρεϊ είναι γνωστός για την αργοπορία του καθώς και για την οξύθυμη και ασταθή προσωπικότητά του. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο θρύλος του Bill Murray μετατράπηκε σε βίντεο και διαδικτυακά ανέκδοτα για τον κωμικό: έκλεψε πατάτες από την τσάντα ενός αγνώστου, ενώ περίμενε να διασχίσει τον δρόμο, έκανε αιφνιδιαστικές εμφανίσεις σε κολεγιακά πάρτι για να πλύνει τα πιάτα, παρέδωσε πίτσες, έβαλε το χέρι του στις τσέπες των περαστικών για να μοιράσει χρήματα, συνελήφθη επειδή οδηγούσε ένα αμαξίδιο του γκολφ στη Στοκχόλμη τις πρώτες πρωινές ώρες... Οι θαυμαστές του τον λάτρευαν. Αλλά δεν ήταν και δεν είναι όλα διασκεδαστικά. 

Εκτός από αρκετές ανεξάρτητες παραγωγές και εμφανίσεις στην επανεκκίνηση των «Ghostbusters», η περισσότερη δουλειά του κωμικού τα τελευταία χρόνια προέρχεται από τρεις σκηνοθέτες με τους οποίους είναι πολύ δεμένος: Sofia Coppola, Jim Jarmusch και Wes Anderson. Ο ηθοποιός δεν έχει προγραμματίσει κανένα μελλοντικό πρότζεκτ μετά από αυτές τις καταγγελίες. Φαίνεται ότι οι ατασθαλίες του παρελθόντος τον πρόλαβαν... 
 

Πηγή: skai.gr