Κλείσιμο

Η Bella Hadid «σπάει» τη σιωπή της για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς: Θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους

«Η καρδιά μου αιμορραγεί από τον πόνο, από το δράμα που βλέπω να εκτυλίσσεται, καθώς και από το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος», έγραψε στην ανάρτησή της

Η Bella Hadid μιλάει για πρώτη φορά για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Το μοντέλο ξεκίνησε την ανάρτησή της ζητώντας από τους θαυμαστές της να συγχωρήσουν τη «σιωπή» της τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Δεν έχω βρει ακόμα τις ιδανικές λέξεις για αυτές τις βαθιά περίπλοκες και φρικτές τελευταίες 2 εβδομάδες. Εβδομάδες που έστρεψαν την προσοχή του κόσμου πίσω σε μια κατάσταση που αφαιρεί αθώες ζωές και επηρεάζει οικογένειες εδώ και δεκαετίες», έγραψε. «Έχω πολλά να πω, αλλά για σήμερα θα είμαι σύντομη».

Η ανάρτηση της Bella Hadid

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, η Bella Hadid λέει ότι της έχουν σταλεί «εκατοντάδες απειλές θανάτου, σε καθημερινή βάση» και η οικογένειά της αισθάνεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο αρνείται «να σωπάσει άλλο». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

«Η καρδιά μου αιμορραγεί από τον πόνο, από το δράμα που βλέπω να εκτυλίσσεται, καθώς και από το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος», έγραψε. «Βλέποντας τα επακόλουθα των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους και τα παιδιά που κλαίνε μόνα τους, όλους τους χαμένους πατέρες, αδελφούς, αδελφές, θείους, θείες, φίλους που δεν θα ξαναπερπατήσουν ποτέ σε αυτή τη γη».

Ωστόσο, όπως γράφει η ίδια, «θρηνεί επίσης για τις ισραηλινές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον πόνο και τα επακόλουθα» από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Ανεξάρτητα από την ιστορία του τόπου, καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε αμάχου, οπουδήποτε», έγραψε χαρακτηριστικά. «Το να βλάπτεις γυναίκες και παιδιά και να προκαλείς τρόμο δεν ωφελεί και δεν πρέπει να ωφελεί το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης».

Ωστόσο, στη συνέχεια εξήγησε κάποια από τα στοιχεία της «παλαιστινιακής κληρονομιάς» της και γιατί υποστηρίζει το κίνημα «Ελεύθερη Παλαιστίνη» εδώ και τόσα χρόνια. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις δυσκολίες του τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος, σε έναν κόσμο που μας βλέπει μόνο ως τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη», συνέχισε. «Είναι επιβλαβές, είναι ντροπιαστικό και είναι κατηγορηματικά αναληθές».

Ο πατέρας της Χαντίντ, Μοχάμεντ Χαντίντ, γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1948 - την ίδια χρονιά που 750.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους - και η οικογένειά του αναγκάστηκε να γίνει πρόσφυγας, σύμφωνα με την ίδια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

«Η οικογένειά μου έγινε μάρτυρας 75 χρόνων βίας κατά του παλαιστινιακού λαού, κυρίως των βίαιων εισβολών, που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων, στην εν ψυχρώ δολοφονία και στη βίαιη απομάκρυνση οικογενειών από τα σπίτια τους. Η πρακτική των εποικισμών σε παλαιστινιακή γη συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Ωστόσο, η Χαντίντ βλέπει ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν «να σταθούν μαζί στην υπεράσπιση της ανθρωπιάς και της συμπόνιας και ενάντια στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις». 

«Είμαστε ένα και ο Θεός μας έχει δημιουργήσει όλους ίσους. Όλες οι αιματοχυσίες, τα δάκρυα και τα σώματα θα πρέπει να πενθούν με τον ίδιο σεβασμό».

Στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν στην τρέχουσα «ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ρεύμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων και γιατρούς για να περιθάλψουν τους τραυματίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

«Οι πόλεμοι έχουν νόμους και πρέπει να τηρούνται, ό,τι κι αν συμβεί». Τέλος, κάλεσε τους θαυμαστές της να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στους ηγέτες, «προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι αθώοι Παλαιστίνιοι πολίτες δεν θα είναι τα ξεχασμένα θύματα του πολέμου. Στέκομαι στο πλευρό της ανθρωπότητας, γνωρίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια ανήκουν σε εμάς».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Πηγή: skai.gr