Tips για να διαχειριστείς καλύτερα τα οικονομικά σου με βάση το ζώδιο σου

Στον οικονομικό τομέα, η Εποχή του Υδροχόου φέρνει επικές εξελίξεις.

Μέχρι τώρα είναι δεδομένο πως λογικά θα έχεις καταλάβει  πως η εποχή του Υδροχόου δεν είναι απλά ένα τραγούδι από το Broadway musical “Hair” αλλά είναι κάτι που συμβαίνει  και έχει ξεκινήσει να ανατέλλει σύμφωνα με πολλούς αστρολόγους.

Ως αποτέλεσμα, όλη αυτή η πλανητική κίνηση έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα στον τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης της ζωής αλλά και στον τρόπο που οργανώνουμε και ξοδεύουμε τα χρήματα μας.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου, θα κατανοήσεις πως δεν είμαστε –ακόμα- τόσο βαθιά σε αυτή την εποχή κι αυτό γιατί αυτό το ζώδιο κυβερνά και επηρεάζει την επικοινωνία, την τεχνολογία και τις επιστημονικές ανακαλύψεις και όλα αυτά ίσα που τα ακουμπάμε με τα δάχτυλα μας. Αυτό είναι ολοφάνερο κάθε φορά που πιάνουμε το κινητό μας και διαβάζουμε για νέες καινοτομίες και ανακαλύψεις που ούτε φανταζόσουν.

Στον οικονομικό τομέα, η Εποχή του Υδροχόου φέρνει επικές εξελίξεις κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το χρήμα και την οικονομία. Επιπλέον, επηρεάζει και την τεχνολογία και την βλέπουμε να εισβάλλει στη ζωή μας πιο πολύ από ποτέ.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα οικονομικά σου και πώς να τα διαχειριστείς με βάση το ζώδιο σου, συνέχισε να διαβάζεις.

#Κριός

Το πάθος είναι ένα από τα βασικότερα κίνητρα για τον Κριό, αφού ως ο πρώτος στον ζωδιακό κύκλο σου αρέσει να κάνεις δραστικές αλλαγές και νέα ξεκινήματα, ενώ είσαι πρόθυμος να δουλέψεις με «βασικό μισθό» έχοντας στο μυαλό σου πως δε θα μείνεις εκεί. Έχοντας τον Άρη ως κυβερνόντα πλανήτη σου, είσαι ασταμάτητος όμως αυτό σε οδηγεί στο να αλλάζεις συνέχεια δουλειές. Πολλοί Κριοί θέλουν να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους, εξάλλου είναι money makers. Απόφυγε τις παρορμητικές αγορές, πολέμησε το «ζήσε για τη στιγμή» και ανακάλυψε την ψυχική ηρεμία που προκύπτει από την ασφάλεια του να έχεις ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. 

#Ταύρος

Υπάρχουν δύο πλευρές του κάθε Ταύρου, όπου η μια του πλευρά λατρεύει τις πολυτέλειες και άλλη να δουλεύει σκληρά την οποία δεν βλέπει κάτι σαν υποχρέωση αλλά προσπαθεί να πετύχει την τελειότητα και του αρέσει να τραβάει την προσοχή. Επειδή κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη είναι λάτρης της ομορφιάς, της πολυτέλειας και του ρομάντζου , ενώ ποτέ δεν ξέρεις από τι από όλα αυτά μπορεί να επωφεληθείς και σε άλλους τομείς. Θέλεις να έχεις ήρεμο εργασιακό περιβάλλον γύρω σου και παρόλο που ο Ταύρος είναι υλιστής. του αρέσει και ο κόσμος της τέχνης, της μουσικής και της μόδας και γενικά να έχει γύρω στους όμορφα πράγματα και εικόνες. Θα προτιμούσε να επενδύσει σε κάτι το οποίο είναι διαχρονικό παρά σε πρόσκαιρα trends και είναι σίγουρο πως μπορεί με επιτυχία να ζει και να λειτουργεί με βάση το budget και την οικονομία κι έτσι θα τα πάει τέλεια στην οικονομική διαχείριση. Ωστόσο Καλό είναι να πηγαίνει και λίγο όχι τόσο Safe γιατί πολλές φορές πρέπει να ρισκάρεις για να πάρεις αυτό που αξίζεις και θέλεις.

#Δίδυμοι

Η ποικιλία είναι το πικάντικο κομμάτι στη ζωή του κάθε Διδύμου, και του αρέσει είτε να κάνει δουλειά με πολλαπλές υποχρεώσεις ή αναλαμβάνει πολλές δουλειές μαζί. Θέλει να συμμετέχει σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει ειδικότητα – ο κυβερνήτης του είναι ο Ερμής, είναι ο πιο γρήγορος πλανήτης στο ζωδιακό κύκλο και για αυτό το λόγο είναι πάντα πιο μπροστά από όλους. Παρόλα αυτά είναι δίκοπο μαχαίρι αυτό γιατί όταν έρχεται το θέμα του ελεύθερου χρόνου και των δραστηριοτήτων το πορτοφόλι σου αδειάζει πολύ γρήγορα πριν προλάβεις καν να μετρήσεις πόσα χρήματα έχεις. Ξοδεύεις άσκοπα και πολλές φορές ψωνίζεις χωρίς να το σκεφτείς. Επειδή όμως όλοι χρειάζεται κάποια στιγμή να κάνουμε οικονομίες και να επενδύσουμε σε κάτι άλλο  μπορείς να φυλάς λεφτά κάθε φορά που ξοδεύεις, ώστε να μπορείς να μαζέψεις ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό βέβαια θα έχει σαν αποτέλεσμα να μαζέψεις χρήματα αλλά σαν  διαδικασία θα καταπιέσει λίγο το φιλελεύθερο πνεύμα που έχεις.

#Καρκίνος

Η ασφάλεια είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του Καρκίνου ο οποίος γενικά του αρέσει να βρίσκεται μόνιμα μέσα σε ένα Comfort zone, και για να μπορέσει να ηρεμήσει χρειάζεται ένα σταθερό εισόδημα και να έχει και οικονομίες στην άκρη. Είναι πάρα πολύ γενναιόδωρος σε όσους νοιάζεται και γενικά το creative κομμάτι και η δημιουργικότητα φωνάζουν το όνομά του. Μπορεί αυτό να είναι από μαγειρική μέχρι έχει φυσικά χαρίσματα στις δεξιότητες γύρω από τις πωλήσεις ή γύρω από την υγεία, αλλά πρέπει να δουλεύει γύρω από υγιές και ήρεμο εργασιακό περιβάλλον. Για αυτό οι Καρκίνοι λατρεύουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, και ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να αρχίσει το ίδιο στη δικιά του επιχείρηση κάποια στιγμή. Επίσης είναι συναισθηματικός καταναλωτής, του αρέσει να ξοδεύει λεφτά με βάση τα συναισθήματά του και αυτό γιατί έχει κυβερνήτη τη Σελήνη. Οπότε το η διάθεσή του αλλάζει από ώρα σε ώρα αλλά ας είμαστε ειλικρινείς το να μοιράζεσαι το φαγητό σου και το κρασί σου με τους φίλους σου είναι μία μορφή θεραπείας.

#Λέων

Τα λιοντάρια από την άλλη επειδή έχουν κυβερνήτη τον Ήλιο έχουνε μία φυσική λατρεία προς το να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο, θέλουν να τα ζήσουν όλα και να περάσουν από πάρα πολλές εμπειρίες και να σχηματίσουν εικόνες στο μυαλό τους και αναμνήσεις από διάφορα. Είναι γενναιόδωροι από φύση τους και τους αρέσει να περιποιούνται και να φροντίζουν  τους φίλους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους και αυτό είναι πάρα πολύ καλό, ειδικά άμα έχεις φυσικά budget στην άκρη. Όμως η συντηρητικότητα δεν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του και μέχρι να μάθει να μη ξοδεύει και να μην είναι παρορμητικός στα έξοδα του θέλει χρόνο. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια λιοντάρια που μπορούν να κινηθούν από το ένα άκρο στο άλλο δηλαδή από κει που χαλάνε πάρα πολλά λεφτά να φοβούνται να ξοδέψουν ναι επηρεάσει την ευτυχία τους- αλλά το να μάθεις να είσαι σοφός καταναλωτής και να ξοδεύεις με στρατηγική και οργάνωση είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό προνόμιο και βέβαια  τα λιοντάρια που θέλουν να ξοδεύουν και να έχουν ένα υψηλό εισόδημα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο task.

#Παρθένος

Σχετικά με τους Παρθένους είναι τέρμα πρακτικοί και οικονόμοι και μπορούνε να κάνουν value-for-money το οτιδήποτε. Γενικά έχουν την τάση να μπορούν να βγάζουν χρήματα από διάφορες δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να είναι από το να γράφουν ένα άρθρο, να κάνουν κατασκευές, να φτιάχνουν DIY και αυτό επειδή έχουν κυβερνήτη τον Ερμή και έχουν πάρα πολλές φανταστικές ιδέες. Κανένας  δεν μπορεί να πει ότι οι Παρθένοι είναι βαρετοί παρόλο που είναι ζώδιο της Γης και πατάει στα πόδια του γερά στη γη, είναι κατάλληλοι για να κάνουν επαγγέλματα όπως είναι η λογιστική ή να δουλεύουν στην Ιατρική. Είναι από φυσικού τους οικονόμοι και μπορούν να διαχειριστούν χρήματα, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ καλοί στο να δίνουν συμβουλές και σε βοηθούν να διαχειριστεί ό,τι σε απασχολεί, ωστόσο αν είσαι Παρθένος θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι okay μπορείς να βοηθήσεις και να στηρίξεις τους άλλους, όμως πρώτα από όλα πρέπει να στηρίξεις τον εαυτό σου ώστε να μπορέσεις να διαχειριστείς οτιδήποτε. Διαφορετικά, θα γυρίσει πάνω με αρνητικά αποτελέσματα.

#Ζυγός

Αν κάποιος από τον ζωδιακό κύκλο είναι εκφραστικός, ξεκάθαρα αυτός είσαι εσύ και σίγουρα μιλάμε για κάποιον ο οποίος είναι Ζυγός. Το να βγάλεις χρήματα είναι πραγματικά αυτό το οποίο ξέρεις να κάνεις καλύτερα από όλους και γενικά το ζώδιο των ζυγών μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στον επαγγελματικό τομέα. Ειδικά όταν έχεις να δουλεύεις με κόσμο επειδή στοχεύεις στην ηρεμία και στην ισορροπία ακριβώς όπως είναι και το σύμβολο του ζωδίου σου, το έχεις από φυσικού σου. θέλεις να δουλεύεις σε ένα ειρηνικό και ήρεμο περιβάλλον χωρίς εντάσεις και ανταγωνισμούς και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για την παραγωγικότητα σου- όλα θέλουν ισορροπία στη ζωή σου ακριβώς όπως είναι και το σύμβολο του ζωδίου σου και ακριβώς επειδή κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη έχεις πάρα πολύ καλό γούστο. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι και γενικότερα είναι γνωστό πως οι Ζυγοί έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα φιλτραρίσματος και δεν μπορούν να αντισταθούν εύκολα σε αυτό το οποίο τους τραβάει την προσοχή και τους αρέσει – αυτό μπορεί να είναι ένα παντελόνι, ένα αυτοκίνητο, για αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις επενδύσει και να έχεις χρήματα στην άκρη γιατί αυτόματα τα κρατάς για κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό, θα δεις ότι τα οικονομικά σου θα αλλάξουν τελείως, αλλά μέχρι τότε προσεκτικές κινήσεις.

#Σκορπιός

Αν είσαι Σκορπιός είσαι από τους τυχερούς της παρέας και αυτό γιατί είναι το ζώδιο που διαχειρίζεται μεγάλα ποσά από χρήματα είτε αυτά είναι κληρονομιές είτε είναι επενδύσεις, είτε είναι πιστωτικές κάρτες ή είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με λεφτά, και είναι κάτω από το δικό σου το βλέμμα. Έχεις ως κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα και από φυσικού του προσελκύεις οποιαδήποτε ευκαιρία επικρατήσει και εμφανιστεί στο περιβάλλον σου και μόλις καταφέρεις να αρπάξεις αυτές τις ευκαιρίες απλά θα μπορέσεις να χτίσεις όσα θέλεις στη ζωή σου. είναι ένα ζώδιο της δύναμης και του ελέγχου και τους αρέσει και επιτυχία είναι πραγματικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ανταγωνισμό. Σκορπιός εξάλλου είναι και ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates όποτε μπορείς να φανταστείς ότι μπορεί να είσαι και προορισμένος ώστε να πετύχεις ένα λίγο πιο ολιγαρχικό στάτους. Το μόνο σου εμπόδιο είναι ότι σαν ζώδιο του όποιου του αρέσουν τα extreme πράγματα, μπορεί να σου αρέσει να ξοδεύεις χρήματα σε δραστηριότητες, άλλη περίοδο μπορεί να μη χαλάσεις για κάποιους μήνες καθόλου λεφτά για να πεις ότι κάνεις οικονομία, και απλά μία μέρα να ξυπνήσεις και να χαλάσεις πάρα πολλά χρήματα κάνοντας κάποια αγορά. Μπορεί βέβαια να έχεις οδηγηθεί εκεί επειδή χώρισες, μπορεί επειδή απλά συνέβη κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ έντονο στη ζωή σου και ΝΑΙ, παρόλο που είναι το ζώδιο του ελέγχου, πολλές φορές τα συναισθήματά σου είναι αυτά που αποφασίζουν για σένα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για σένα να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις τα χρήματά σου και το εισόδημά σου με τέτοιο τρόπο ώστε και να επενδύσεις και να θυμάσαι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα οπότε πρέπει να χαλαρώσεις λίγο και να απολαύσεις ότι γίνεται.

#Τοξότης

Ο Τοξότης είναι από τα ζώδια τα οποία θα προσπαθήσουν πάρα πολύ και δεν τους ενδιαφέρει να δουλεύουν μακριά για να καταφέρουν να πάρουν αυτό το οποίο θέλουν-  γενικά τα χρήματα για αυτούς είναι το εισιτήριο για να καταφέρουν να κάνουν ό,τι τους αρέσει, δεν τους ενδιαφέρει να δουλεύουν ευέλικτο ωράριο ή remote, μπορούν να τα καταφέρουν σε οποιοδήποτε καθεστώς και συνθήκες. Θα βρουν την ευκαιρία και την αφορμή και θα κάνουν αυτά που θέλουν και επειδή γενικά ο Τοξότης βασίζεται στην τύχη και δε του αρέσει να οργανώνει και να ελέγχει τα πάντα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του ο οποίος είναι πιο πραγματιστής και του αρέσει να οργανώνει και να ελέγχει με βάση τη λογική. Θέλει να επενδύει σε εμπειρίες και σε πράγματα τα οποία θα τον κάνουν πιο πλούσιο ψυχικά, αλλά είναι σημαντικό να φυλάει και κάποια χρήματα σε περίπτωση κάποιας δύσκολης ανάγκης.

#Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι αδιαμφισβήτητα το ζώδιο που προορίζεται για να φτάσει στην κορυφή και έχει αποφασίσει να το κάνει πάση θυσία. Βασίζεται στη σταθερότητα και την ασφάλεια και στοχεύει στην ανάπτυξη της καριέρας του, ενώ θεωρεί σημαντικό πυλώνα της ζωής του την οικογένεια- είτε αυτή που έχει ήδη ή η δημιουργία μιας νέα. Θεωρεί πως ο σκοπός της ζωής του είναι να αφήσει κληρονομιά η οποία μπορεί να είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, να αφήσει χρήματα στα παιδιά του ή μπορεί να συμμετέχει σε κάτι το οποίο πραγματικά θα αφήσει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας. 

#Υδροχόος

Είναι ένας χαρακτηριστικός ιδεαλιστής ο οποίος έχει μία αρκετά πολύπλοκη σχέση με τα χρήματα: αναγνωρίζει τη σημαντικότητά τους αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά η οποία αναγνωρίζει ότι ο Υδροχόος θέλει να ανακαλύψει καινούργια πράγματα και θέλει να είναι ελεύθερος δεν συμφωνεί καθόλου με το ότι τα χρήματα διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε τάξεις. Θεωρεί ότι το χρήμα έχει ένα πάρα πολύ κακό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα και γενικά δεν του αρέσει η ανισότητα και γενικότερα ο διαχωρισμός των ανθρώπων. Κυριαρχείται από τον Ουρανό ο οποίος είναι ένας πλανήτης φουτουριστικός- του αρέσει να κινείται προς το μέλλον και προς πράγματα τα οποία είναι ανατρεπτικά δεν του αρέσει καθόλου να έχει επίβλεψη ή αφεντικό το οποίο είναι αυταρχικό και θέλει να τον ελέγχει. Του αρέσει να είναι αυτός ο αρχηγός και να έχει μία θέση η οποία και ελέγχει το project, αλλά και έχει το χώρο να αναπνεύσει, είναι κοινωνικός και θέλει να βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους και παρόλο που είναι εκκεντρικός σαν χαρακτήρας είναι αρκετά υπεύθυνος και όταν χρειάζεται να διαχειριστεί πράγματα από τα οποία εξαρτώνται και οι άλλοι. Γενικότερα του αρέσει να επενδύει σε μακροχρόνια πράγματα παρά σε κάτι πρόχειρο και αυτό φαίνεται από το στυλ του μέχρι τις ιδεολογίες του.

#Ιχθύς

Aν πάλι είσαι Iχθύς γενικά αφήνεις τα οικονομικά σου να πηγαίνουν όπως το ρεύμα  στο νερό, κι έτσι θα υπάρχει ένας αέναος φαύλος κύκλος ο οποίος σε πηγαίνει μπρος και πίσω κάθε φορά που θα έχεις χρήματα. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κυβερνήτης σου είναι ο Ποσειδώνας και είναι ο πλανήτης της ψευδαίσθησης και της φαντασίας. Έτσι, γενικότερα είσαι μία ρομαντική ψυχή και αυτό δεν σταματάει ποτέ και δεν σε σταματάει τίποτα για να πετύχεις αυτό που θέλεις αφού είσαι από τα πιο παθιασμένα ζώδια. Σου αρέσει να βοηθάς τον κόσμο και είσαι πάρα πολύ συναισθηματικά ασταθείς. Αποφασίζεις να πράξεις με βάση το συναίσθημα σου όσο σοβαρό κι αν είναι το κάθε θέμα ενώ θα μπορούσες να είσαι καλλιτέχνης ή θεραπευτής. Είσαι εσωστρεφής σαν άνθρωπος με αποτέλεσμα οι άλλοι να υποτιμούν τη δύναμή σου για αυτό το λόγο θα πρέπει κάποιες φορές να πάρεις τη δύναμη και τα πράγματα στα χέρια σου και να κινηθείς έτσι ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι είσαι και τι αξίζεις.

Διαβάστε ακόμη:

Η motivational συμβουλή του Σεπτεμβρίου για κάθε ζώδιο

8 tips για να φροντίσεις σωστά τα πουλόβερ σου

Πηγή: savoirville