Κλείσιμο

Anne Hathaway: Όταν κέρδισα το Όσκαρ δέχθηκα αρκετό μίσος – Ήταν ένα μάθημα ζωής

Η ηθοποιός έκλεισε με ένα θετικό μήνυμα, επισημαίνοντας ότι το μίσος είναι μια μαθημένη συμπεριφορά, που κάποιος μπορεί να αφήσει πίσω του 

Η Αν Χάθαγουεϊ (Anne Hathaway), η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη συμμετοχή της στην ταινία «Les Misérables» του 2012, μίλησε σε εκδήλωση για το μίσος που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από τα ΜΜΕ πριν και, ιδιαίτερα, μετά τη νίκη της.

«Δέκα χρόνια πριν, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τη ‘’γλώσσα’’ του μίσους από μια νέα οπτική γωνία», είπε η Χάθαγουεϊ. Και συνέχισε: «Όταν ο πόνος που προκαλείς εσύ ο ίδιος ξαφνικά με κάποιον τρόπο ενισχύεται πίσω σε εσένα, ας πούμε, στην πλήρη ένταση του διαδικτύου... Είναι ένα πράγμα».

Η διάσημη ηθοποιός δήλωσε ότι η εμπειρία της την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είχε καμία επιθυμία να έχει καμία σχέση με αυτό τον χώρο. «Δεν θα δημιουργούσα πλέον τέχνη από αυτό το μέρος. Δεν θα ζούσα με φόβο, ούτε θα μιλούσα τη γλώσσα αυτή για κανένα λόγο». 

Η Χάθαγουεϊ κέρδισε πληθώρα βραβείων για την ερμηνεία της εκείνη τη χρονιά, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα και BAFTA και θεωρούνταν μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ. Μαζί με την επιτυχία της, ωστόσο, ήρθε και η σκληρή κριτική.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ύπαρξης και της συμπεριφοράς», πρόσθεσε η Χάθαγουεϊ. «Μπορείτε να κρίνετε τη συμπεριφορά. Μπορείς να συγχωρέσεις τη συμπεριφορά ή όχι. Αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνετε και κυρίως να μην μισείτε κάποιον επειδή υπάρχει. Και αν το κάνεις, δεν είσαι εκεί που πρέπει».

Έκλεισε με ένα θετικό μήνυμα, επισημαίνοντας ότι το μίσος είναι μια μαθημένη συμπεριφορά, που κάποιος μπορεί να αφήσει πίσω του. 

«Υπάρχει ένας εγκέφαλος εκεί. Ελπίζω όσοι νιώθουν αυτό το απαίσιο συναίσθημα, να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να ξαναμάθουν την αγάπη», πρόσθεσε η ίδια. 
 

Πηγή: skai.gr