Αν γυμνάζεσαι στο κρύο ίσως να χρειάζεσαι αυτές τις συμβουλές αποκατάστασης

Αν είσαι λάτρης του outdoorsy fitness, το ίδιο το κρύο -ας μην κρυβόμαστε- είναι ένας λόγος για να βγεις έξω. Ο κρύος καιρός έχει αποδειχθεί ότι μεταβάλλει τη σύνθεση του σωματικού μας λίπους και η προπόνηση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες σχετίζεται με μεγαλύτερη αντοχή.

Παρά το πρόγραμμα της γυμναστικής,η αποκατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στο βέλτιστο επίπεδο κι όμως, πολλοί το ξεχνάμε. Βοηθά στον μυϊκό πόνο, τη φλεγμονή, τον ύπνο, τα επίπεδα στρες, το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα.

Παρακάτω σου έχω 4 συμβουλές αποκατάστασης τις οποίες αν ακολουθήσεις θα αντιληφθείς αμέσως τις διαφορές.

1. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Όταν προπονούμαστε, το σώμα μας χάνει συνεχώς υγρά και ηλεκτρολύτες καθώς ιδρώνουμε. Η διατήρηση της ενυδάτωσης μετά την προπόνηση συνδέεται με υγιέστερο καρδιακό ρυθμό και μειωμένο θερμικό στρες. Ο Jason Williams NASM personal trainer επιβεβαίωσε: «Τείνουμε να μην πίνουμε τόσο πολύ νερό όταν έχει κρύο, αλλά είναι σημαντικό για να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη».

2. Δυναμικές διατάσεις

Ο πιο συνηθισμένος τύπος διάτασης είναι γνωστός ως στατικό τέντωμα, όπου μένουμε ακίνητοι στη θέση μας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Επειδή όμως το στατικό τέντωμα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό όταν οι μύες είναι κρύοι, ξεκίνησε με ένα γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο. Εναλλακτικά, εξασκήσου σε πιο δυναμικές διατάσεις, που σημαίνει τέντωμα μέσω της κίνησης.

3. Πρόσθεσε στα όργανα γυμναστικής το Foam Roller

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Under Armour (@underarmour)

4. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα

Τι καλύτερο από ένα ζεστό μπάνιο ή ντους για να αναζωογόνηση των μυών; Ένα ζεστό μπάνιο με άλατα, όχι μόνο βοηθά στον πόνο των μυών, αλλά βοηθά και στη μείωση του στρες. Έρευνες δείχνουν ακόμη ότι ένα ζεστό μπάνιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών, στην απαλότητα του κολλαγόνου στους συνδέσμους και στη βελτίωση της μυοσκελετικής λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Πώς θα ακυρώσεις ραντεβού την τελευταία στιγμή, χωρίς να παρεξηγηθείς

Μήπως η μη τελειομανής στάση ζωής είναι μία καλή λύση;

Πηγή: savoirville