Amanda Bynes: Μπήκε ξανά σε ψυχιατρική κλινική

Το 2013, η ηθοποιός συμφώνησε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης και, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οι γονείς της έλαβαν προσωρινή κηδεμονία

Σε νέα μονάδα ψυχικής υγείας νοσηλεύεται η Αμάντα Μπάινς, λίγο καιρό μετά την έξοδό της από την προηγούμενη. Όπως γράφει το «Page Six», η ηθοποιός χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα από ότι πίστευε και για τον λόγο αυτό, επέλεξε να νοσηλευτεί ξανά. Στην προηγούμενη δομή ψυχικής υγείας, όπου νοσηλευόταν, οι ασθενείς βρίσκονταν σε παρακολούθηση, χωρίς όμως, να κρατούνται μέσα στην εστία, έχοντας ανθρώπους να τους παρέχουν θεραπεία στο σπίτι τους. Η Αμάντα Μπάινς πάσχει από διπολική διαταραχή κι έχει, επίσης, ιστορικό χρήσης ουσιών. 

Η ηθοποιός είχε επίσης τεθεί υπό κράτηση τον Μάρτιο, αφού βρέθηκε να περιφέρεται γυμνή στους δρόμους του Λος Άντζελες. Εκείνη την εποχή, ο πρώην αρραβωνιαστικός της, Paul Michael, υποστήριξε ότι η σύντροφός του είχε «χάσει τα φάρμακά της», γεγονός που προκάλεσε την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της. Χώρισαν τον Ιούλιο του 2022.

Η Αμάντα Μπάινς άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση όταν ήταν επτά ετών. Με την πάροδο του χρόνου, από παιδική σταρ έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στις εφηβικές ρομαντικές κομεντί, πρωταγωνιστώντας σε επιτυχημένες ταινίες όπως το «She's the Man» και το «What a Girl Wants». Το 2007, η καριέρα της έκανε άλλο ένα άλμα προς τα εμπρός χάρη στον ρόλο της στην ταινία «Hairspray», για την οποία ήταν υποψήφια για το Screen Actors Guild Award. Όμως το 2010, την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται από την παιδική τηλεόραση και τις ταινίες, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την υποκριτική.

Από το 2012, άρχισε να «φιγουράρει» σε πρωτοσέλιδα περιοδικών για λάθους λόγους, όπως κατοχή και χρήση ναρκωτικών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.ά. Η ανησυχία για τη συμπεριφορά της αυξήθηκε, αφού ξύρισε τα μαλλιά της και φέρεται να έβαλε φωτιά στο παντελόνι της.

Το 2013, η ηθοποιός συμφώνησε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης και, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οι γονείς της έλαβαν προσωρινή κηδεμονία, η οποία παρατάθηκε για εννέα χρόνια.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2014, κατηγόρησε τον πατέρα της ότι την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά σε ένα μήνυμα στο Twitter. Μήνες αργότερα, δήλωσε ότι ο πατέρας της δεν την είχε ποτέ κακοποιήσει, αλλά όπως είπε: «Το μικροτσίπ στον εγκέφαλό μου με έκανε να πω αυτά τα πράγματα». Σε ένα μεταγενέστερο μήνυμα στο Twitter, η Bynes ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.

Το 2018, η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ήταν νηφάλια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε κάνει κατά τη διάρκεια των χρόνων της κατάχρησης ουσιών.

Το 2022, ακολουθώντας τα βήματα της Britney Spears, η Bynes υπέβαλε με επιτυχία αίτηση για τον τερματισμό της επιτροπείας των γονέων της. «Η επιτροπεία δεν είναι πλέον απαραίτητη», δήλωσε ο δικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση. 

Πηγή: skai.gr