Amanda Bynes: Η ηθοποιός εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική – Περιπλανιόταν γυμνή στους δρόμους του Λος Άντζελες

Η πρωταγωνίστρια του «She's the Man» πάσχει από διπολική διαταραχή

Η Amanda Bynes (Αμάντα Μπάινς) εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, αφού βρέθηκε να περιφέρεται γυμνή και αποπροσανατολισμένη στους δρόμους του Λος Άντζελες. Η 36χρονη ηθοποιός, γνωστή για τους ρόλους της σε παιδικές τηλεοπτικές σειρές όπως το «The Amanda Show» και την ταινία «Hairspray» (2007), περπατούσε άσκοπα, σαν να μην γνωρίζει πού βρίσκεται, σύμφωνα με το TMZ. Η ίδια η ηθοποιός κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να αναφέρει ότι μόλις είχε ένα ψυχωτικό επεισόδιο.

Πριν καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η Bynes σταμάτησε έναν οδηγό και του ζήτησε βοήθεια. Ο οδηγός τη μετέφερε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου της παρασχέθηκε θεραπεία από εξειδικευμένη ομάδα ψυχικής υγείας. 

Η Bynes άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση όταν ήταν επτά ετών. Με την πάροδο του χρόνου, από παιδική σταρ έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στις εφηβικές ρομαντικές κομεντί, πρωταγωνιστώντας σε επιτυχημένες ταινίες όπως το «She's the Man» και το «What a Girl Wants». Το 2007, η καριέρα της έκανε άλλο ένα άλμα προς τα εμπρός χάρη στον ρόλο της στην ταινία «Hairspray», για την οποία ήταν υποψήφια για το Screen Actors Guild Award. Όμως το 2010, την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται από την παιδική τηλεόραση και τις ταινίες, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την υποκριτική.

Από το 2012, άρχισε να «φιγουράρει» σε πρωτοσέλιδα περιοδικών για λάθους λόγους, όπως κατοχή και χρήση ναρκωτικών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.ά. Η ανησυχία για τη συμπεριφορά της αυξήθηκε, αφού ξύρισε τα μαλλιά της και φέρεται να έβαλε φωτιά στο παντελόνι της.

Το 2013, η ηθοποιός συμφώνησε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης και, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οι γονείς της έλαβαν προσωρινή κηδεμονία, η οποία παρατάθηκε για εννέα χρόνια.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2014, κατηγόρησε τον πατέρα της ότι την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά σε ένα μήνυμα στο Twitter. Μήνες αργότερα, δήλωσε ότι ο πατέρας της δεν την είχε ποτέ κακοποιήσει, αλλά όπως είπε: «Το μικροτσίπ στον εγκέφαλό μου με έκανε να πω αυτά τα πράγματα». Σε ένα μεταγενέστερο μήνυμα στο Twitter, η Bynes ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.

Το 2018, η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ήταν νηφάλια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε κάνει κατά τη διάρκεια των χρόνων της κατάχρησης ουσιών.

Η Amanda Bynes

Επίσης, βγήκε και πάλι στο Twitter για να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. «Πραγματικά ντρέπομαι και ντρέπομαι με τα πράγματα που είπα. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, αλλά αν μπορούσα, θα το έκανα. Και ζητώ συγγνώμη από όποιον πλήγωσα και για όποιον είπα ψέματα γιατί πραγματικά με τρώει αυτό», δήλωσε στο περιοδικό «PAPER» το 2018.

Όμως το 2019 υποτροπίασε και εισήχθη ξανά σε ψυχιατρικό κέντρο. Η πίεση της επιστροφής στο προσκήνιο φέρεται να είχε επιβαρύνει την ψυχική της υγεία. Μακριά από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, κράτησε χαμηλό προφίλ, αποφοιτώντας μάλιστα από το Fashion Institute of Design & Merchandising στο Λος Άντζελες, το 2019.

Το 2022, ακολουθώντας τα βήματα της Britney Spears, η Bynes υπέβαλε με επιτυχία αίτηση για τον τερματισμό της επιτροπείας των γονέων της. «Η επιτροπεία δεν είναι πλέον απαραίτητη», δήλωσε ο δικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση. 

Ο δικηγόρος της ηθοποιού, David A. Esquibias, δήλωσε στο TMZ ότι οι γονείς της συμφώνησαν ότι είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο στη διαχείριση της διπολικής διαταραχής της. Το τέλος της επιτροπείας σήμαινε ότι η ηθοποιός είχε και πάλι τον έλεγχο της περιουσίας της, η οποία υπολογίζεται σε 6 εκατ. δολάρια.

Πηγή: skai.gr