Αγάπησε κι εσύ τα hip dips σου

Τα hip dips είναι η τελευταία τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ντρέπεσαι για το σώμα σου. Εσύ απλά αγάπησέ τα.

Τον τελευταίο καιρό, ακούμε συνέχεια για το body positivity, αλλά παράλληλα, όλο και κάτι βρίσκουμε για να ντραπούμε για το σώμα μας. Τώρα, ας πούμε είναι της μόδας τα hip dips.

Και πραγματικά είναι λίγο περίεργο όλο αυτό και συνάμα αντιφατικό. Το πώς από τη μια τα social θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα θετικής αποδοχής για το σώμα σου, αλλά από την άλλη βρίσκουν πάντα τρόπους να σου υπενθυμίζουν πόσο τέλει@ δεν είσαι.

Ας απομυθοποιήσουμε λοιπόν, τα dip hips ξεκινώντας από το ότι τα έχουν όλοι.

Τι είναι τελοσπάντων τα hip dips;

Τα hip dips είναι απλά τα πλαϊνά βαθουλώματα στους γοφούς.

Στα ελληνικά τα γνωρίζουμε κυρίως, ως τα ισχία βιολιού -λέγονται έτσι λόγω του σχήματος τους- και βρίσκονται στο πλάι των γοφών, ακριβώς πάνω από τους μηρούς σου.

Είναι σαν εσωτερικές καμπύλες, που αν είναι έντονες ουσιαστικά “χωρίζουν” το πόδι, σαν διακεκομμένες καμπύλες. Σε άλλους το φαινόμενο είναι πιο έντονο και σε άλλους λιγότερο.

Αυτά τα βαθουλώματα οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες. Σχετίζονται τόσο με το μέγεθος και το πλάτος της λεκάνης, όσο και με το λίπος, που κατακρατείται στην περιοχή των γλουτών και των μηρών.

Ουσιαστικά λοιπόν, αυτά τα “λακκάκια” είναι ξεκάθαρα θέμα ανατομίας και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ντρέπεσαι γι΄ αυτά.

Αν παρόλα αυτά εσύ αισθάνεσαι άβολα και δεν σου αρέσουν, υπάρχουν τρόποι να τα εξαφανίσεις. Κι όταν λέμε να τα εξαφανίσεις δεν κυριολεκτούμε. Γιατί πολύ απλά, δεν γίνεται να εξαφανιστούν.

Μπορείς όμως να τα κάνεις να φαίνονται λιγότερο έντονα.

Ο τρόπος

Ένας από τους τρόπους για να μειώσεις κάπως τα hip dips είναι να γυμνάσεις την περιοχή.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες ασκήσεις για τους γοφούς, θα ενδυναμώσεις τους μυς στην περιοχή αυτή και θα κάψεις και λίπος.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι τα hip dips είναι ορατά ακόμα και σε ανθρώπους που γυμνάζονται πολύ. Οπότε, μην έχεις φρούδες ελπίδες ότι θα εξαφανίσεις δια μαγείας τα hip dips σου.

Οι ασκήσεις λοιπόν, στις οποίες θα πρέπει να εστιάσεις είναι κυρίως, ασκήσεις καθισμάτων, γέφυρες και προβολές, αλλά στο πλάι.

Παράλληλα, η σωστή ενυδάτωση και η υγιεινή διατροφή είναι στα θετικά, που μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από το περιττό λίπος.

Πάντως, να θυμάσαι ότι το body shaming το κάνουμε πολλές φορές εμείς στον εαυτό μας. Γι΄ αυτό αποδέξου το σώμα σου με τις ατέλειες του και αγάπησε το.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο Βόρειος Δεσμός καθορίζει τη μοίρα μας κατά την Αστρολογία

Παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας, κολοκυθάκια, καλαμπόκι και κοτόπουλο

Πηγή: savoirville