Θεμιστοκλέους σε ΣΚΑΪ: Εξαιρετικής σημασίας η τρίτη δόση για την Όμικρον

Στην ασπίδα προστασίας που προσφέρει η τρίτη εμβολιαστική δόση έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε την τρίτη δόση «εξαιρετικής σημασίας» για την προστασία από το υπερμεταδοτικό, όπως ανέφερε στέλεχος, ωστόσο τόνισε πως εκκρεμεί  η περισυλλογή περισσότερων επιστημονικών δεδομένων ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης: «Συγκεντρώνουμε συνεχώς επιστημονικά δεδομένα  για την Όμικρον, δεν έχουμε ακόμα την πλήρη εικόνα, ειδικά όσον αφορά στις νοσηλείες ή στους θανάτους. Σίγουρα ξέρουμε ότι η Τρίτη δόση παίζει εξαιρετικής σημασίας ρόλο για να μας προστατέψει από την Όμικρον, όπως ανέφερε και σε δήλωση του ο Τζο Μπάιντεν».

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Θεμιστοκλέους, στην Ελλάδα το 70% των δικαιούχων της 3ης δόσης την έχει ήδη πραγματοποιήσει ή την έχει προγραμματίσει , ενώ ως σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι το 89% στους άνω των 60 έχει λάβει και αυτό την αναμνηστική δόση.

Ειδικά για τους άνω των 60, σημείωσε πως καθημερινά κλείνονται σχεδόν 5 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ εξέφρασε και την ικανοποιησή του για την επίσπευση των εμβολιασμών σχολιάζοντας ότι «οι δύο τελευταίες εβδομάδες είναι ακόμα καλύτερες κι από αυτές του Μαϊού και του Ιουνίου, για το εμβολιαστικό πρόγραμμα»

Πηγή: skai.gr