Τέλος στα σενάρια από Θεμιστοκλέους: Δεν θα χορηγείται νωρίτερα του 6μήνου η τρίτη δόση

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης στους πέντε μήνες, ή και στους τέσσερις μήνες, μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης λόγω της ενίσχυσης της πανδημίας έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους μετά και τη Βάνα Παπαευαγγέλου που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Σχετικές δηλώσεις για χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα του εξαμήνου είχαν κάνει –και στον ΣΚΑΪ- πνευμονολόγοι και επιδημιολόγοι. 

«Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά το εμβόλιο δεν θα γίνεται νωρίτερα του εξαμήνου» ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ήμερων η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη. Ωστόσο, η χορήγηση τρίτης δόσης θα συνεχίσει να γίνεται αφού έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από πλευράς της, η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».
 
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr