Στις 15:00 οι ανακοινώσεις για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων από τον Θάνο Πλεύρη

Τις ελευθερίες που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες θα ανακοινώσουν σήμερα στις 15:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Προηγουμένως, στις 10:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως επιβεβαίωσε και ο Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς στον ΣΚΑΪ, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λαζανάς, συγκεκριμένα, σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να μειωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ η ελευθερία πρέπει να είναι τέτοια που να μην διαταράσσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως «η φιλοσοφία μας είναι να υπάρχει περισσότερη κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους». 

Όπως εξήγησε, «δεν είναι στην φιλοσοφία μας να παίρνουμε μέτρα τα οποία παραπέμπουν σε ενώ προηγούμενο καθεστώς, που δεν είχαμε άλλα μέσα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, ενώ επεσήμανε ότι εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος αλλά ο κορωνοϊός.  

Από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ενώ η διασκέδασή τους σε κλειστά κέντρα ψυχαγωγίας θα είναι ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς. Θα μπορούν δηλαδή να είναι όρθιοι, ενώ δε θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα.

Παράλληλα, στο «κόκκινο» επίπεδο του υγειονομικού χάρτη, αναμένεται να περάσουν οι Σέρρες και η Καρδίτσα, έπειτα από την εισήγηση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων. Επίσης, παρατείνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιοριστικά μέτρα για τις υπόλοιπες 11 περιοχές που ήδη βρίσκονται στο «κόκκινο», μεταξύ αυτών και η Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας των επιστημόνων.
 

Πηγή: skai.gr