Κλείσιμο

Παγώνη - ΣΚΑΪ: Ο κορωνοϊός θα μείνει, δε θα είναι επιθετικός - Απαντήσεις σε ερωτήματα τηλεθεατών 

Ο κορωνοϊός εδώ θα είναι, δε θα είναι επιθετικός όπως είναι, έτσι θα προχωρήσουμε απ’ ό,τι φαίνεται, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Ερωτηθείσα πάντως για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, σημείωσε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα, και θα προχωρήσουμε βάσει των μελετών.   

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98% Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια. Είναι λίγα τα κρεβάτια» τόνισε.

Όπως ανέφερε, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. 

Απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών του ΣΚΑΪ, η γιατρός διευκρίνισε πως όσοι έχουν κάνει εμβόλιο Johnson η τρίτη δόση είναι στους 2 μήνες, με τα υπόλοιπα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) στους 3 μήνες. Οι μεταμοσχευμένοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο οπωσδήποτε, υπογράμμισε, ίσα - ίσα είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις, τις λοιμώξεις και στον ιό που είδατε την επιθετικότητά του.

Δεν ασχολούμαστε με αντισώματα και αριθμό αντισωμάτων, κάνουμε τις δόσεις κανονικά και την τρίτη δόση επισήμανε η Ματίνα Παγώνη. 

Στις δυο ομάδες 12 – 15 και 15 – 17 ετών τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλά είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση στις μητέρες να εμβολιάσουν τα παιδιά. «Οι μελέτες είναι θετικές και ασφαλείς για τα παιδιά».

Για το εμβόλιο της γρίπης ανέφερε ότι κανονικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και μπορούν οι πολίτες να το κάνουν όποτε θέλουν, αλλά ας αφήσουν μια εβδομάδα – 10 μέρες διαφορά από τον εμβόλιο κατά της COVID να κάνουν και το εμβόλιο γρίπης. «Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα έχουμε τα περιστατικά της γρίπης να πάνε να εμβολιαστούν και για τη γρίπη» τόνισε. 

«Δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα θα πάμε με υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τζανάκης Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας . 
 

Πηγή: skai.gr