Τη Δευτέρα σχεδιάζει να δώσει οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.
Επικαλούμενη πηγές από τον FDA η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Οργανισμός θα δώσει την πολυαναμενόμενη οριστική άδεια για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, νωρίτερα του αναμενομένου. 

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer. Μάλιστα πηγές από τον οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα να καθυστερήσει την έγκριση πέραν της Δευτέρας. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις ΗΠΑ η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας επιθυμούν ένα εγκεκριμένο εμβόλιο από τον FDA, με την ελπίδα ότι θα πείσει ορισμένους σκεπτικιστές Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA το Δεκέμβριο και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εμβόλιο για την πανδημία στις ΗΠΑ.

Πηγή: nytimes.com

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις