Καναδάς: Νοσοκομειακός όμιλος ανακοίνωσε πως το ανεμβολίαστο προσωπικό του θα απολυθεί

Τελεσίγραφο προς ανεμβολίαστο προσωπικό από νοσοκομειακό όμιλο στον Καναδά. Ο όμιλος, ο οποίος διαθέτει αρκετά νοσοκομεία στο Τορόντο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα απολύσει οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού του δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο όμιλος University Health Network (UHN), στον οποίο ανήκουν το Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο και το Ογκολογικό Κέντρο Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ανέφερε πως όσα μέλη του προσωπικού του δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως την 8η Οκτωβρίου θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών για δύο εβδομάδες. Οι συμβάσεις εργασίας τους θα τερματιστούν εάν δεν έχουν εμβολιαστεί ως το τέλος του μηνός.

Αρκετές καναδικές εταιρείες έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους έως το φθινόπωρο, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με έξαρση των μολύνσεων, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι σύντομα θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των δημοσίων λειτουργών και άλλων εργαζομένων.

Ο όμιλος των νοσοκομείων ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με πάνω από 900 μέλη του προσωπικού του που δεν τον έχουν ενημερώσει για το εάν έχουν εμβολιαστεί και πρόσθεσε πως οι υπάλληλοί του θα πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη δόση το αργότερο ως την 8η Σεπτεμβρίου.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ