Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

Σημαντικά μειωμένος είναι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων κορωνοϊού στην επικράτεια για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι ελαφρώς βελτιωμένη. Πιο συγκεκριμένα οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μειώθηκαν κατά 6%, ενώ οι νέες εισαγωγές έχουν υποχωρήσει σε αρκετά λιγότερες από 250 και προσεγγίζουν τις 200 ανά ημέρα.

Συνολικά έχουν διανεμηθεί 50,3 εκατ. σελφ τεστ σε 4,7 εκατ. πολίτες. 33,6 εκατ. είναι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις, ενώ έως χθες βράδυ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από επαγγελματίες υγείας είναι περίπου 98..000

«Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης για τρίτη συνεχή εβδομάδα κάτι που πλέον αποτυπώνεται και στην πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαγιορκίνης πρόσθεσε ότι καθώς ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται είναι πολύ αυξημένος χρειάζεται και προσοχή στην ανάγνωση του αριθμού των διαγνώσεων που είναι φυσικό να αυξηθούν. Η εικόνα, τόνισε θα είναι πιο ξεκάθαρη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας λόγω της αύξησης του χρόνου που παίρνουν οι πολίτες σε κλειστούς χώρους.

Ο καθηγητής τόνισε ότι το φετινό φθινόπωρο με όπλο τον εμβολιασμό και τα τεστ υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η πανδημία πιο αποτελεσματικά αλλά και με λιγότερο κόστος.

Πηγή: skai.gr