Λύτρας σε ΣΚΑΪ 100,3: Όσο όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ μεγαλώνει και η θνητότητα

Η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας μεταξύ των διασωληνωμένων επεσήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, αναφορικά με την μελέτη που υπογράφουν μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση.

Ο κύριος  Λύτρας ανέφερε ότι τα στοιχεία των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 6η Μαΐου 2021, έδειξαν ότι όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ μεγαλώνει και η θνητότητα .

Μετά τους 400 στις ΜΕΘ η θνητότητα αυξάνει, αυτήν τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 700, αν κάποιος διασωληνωθεί έχει υψηλότερη θνητότητα απ΄ ό,τι αν ήταν μικρότερος ο αριθμός των διασωληνωμένων" ανέφερε ο κύριος Λύτρας.

Σημείωσε ότι  το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ακόμη κι όταν δεν είναι στα όριά του το ΕΣΥ, ενώ οξύνεται εκτός Αττικής.

Επεσήμανε ότι σε αυτή την εξέλιξη θα μπορούσε να παίξει ρόλο η κούραση, η στελέχωση και τα μέσα που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

Πρόσθεσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούμε έναντι και της παραλλαγής Όμικρον αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός.

Πηγή: skai.gr