Κορωνοϊός: «Στο κόκκινο» η πληρότητα των ΜΕΘ- Χωρίς κενό κρεβάτι η Βόρεια Ελλάδα

Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση όσον αφορά την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Το ποσοστό πληρότητας των ΜΕΘ Covid ολοένα και αυξάνεται.

Ενδεικτικά στην επικράτεια μόλις 58 είναι οι κενές κλίνες σε σύνολο 584 κρεβατιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ μέχρι και το μεσημέρι, στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη ενώ στην Ήπειρο τα κενά κρεβάτι είναι μόλις 2. 

Μια κενή κλίνη υπάρχει τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο αντίστοιχα ενώ συνολικά στην Αττική οι άδειες ΜΕΘ είναι 19.

Η Βόρεια Ελλάδα καταγράφει σταθερά ποσοστό πληρότητας  ΜΕΘ Covid που αγγίζει το 90% ενώ στο 85% υπολογίζεται η πληρότητα στην Αττική.

Την ίδια ώρα, οι ασθενείς με Covid που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ υπολογίζονται σε 27. Από αυτούς περί τα επτά με εννέα άτομα ήταν μη διακινήσιμα.

Παράλληλα, 36 είναι οι ασθενείς που, δεν νοσούν από κορωνοιό αλλά αναμένουν την εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς αυτό κρίνεται απαραίτητο για την θεραπεία τους.

Σε κάθε περίπτωση, «αχτίδα αισιοδοξίας» αποτελεί η επιτάχυνση στους εμβολιασμούς, η οποία και παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία,  έχουν κλειστεί  292.000 ραντεβού για πρώτη δόση σε 14 μέρες ενώ μόνο χθες κλίστηκαν 19.500.

Παράλληλα στα 68.000 ανέρχονται τα κλεισμένα ραντεβού για τρίτη δόση,

Όπως υπολογίζεται με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 7 εκατ. υπολογίζεται πως θα είναι εμβολιασμένοι με 1 δόση.
 

Πηγή: skai.gr