Καμπανάκι από την Θεοδωρακοπούλου: «Μην νομίζουν οι νέοι ότι θα γλιτώσουν την ΜΕΘ»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τους νέους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

Όπως δήλωσε η εντατικολόγος του Νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στο τμήμα που προσφέρει τις υπηρεσίες της, βρίσκεται στο 100%, ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι: Οι ασθενείς είναι ηλικίας 89 ετών μέχρι και 31. Μη νομίζουν οι νέοι ότι δεν μπορούν μπουν σε ΜΕΘ

Αίσθηση προκάλεσε παράλληλα και η έκκληση που πραγματοποίησε για εμβολιασμό:« Εμβολιαστείτε δεν θα μείνει κανένας από εμάς. Οι μισοί θα φύγουν από τον ιό και οι υπόλοιποι από υπερκόπωση », ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Φυσικά η αναφορά για υπερκόπωση έχει να κάνει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο όπως δήλωσε πολεμά για απεριόριστες ώρες με τα μικρά ποσοστά επιβίωσης των ασθενών: «Είναι καταστροφικότερος ο ιός σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, χτυπά παντού τους ασθενείς: στο κυκλοφορικό , το αναπνευστικό και στα νεφρά», εξήγησε
 

Τέλος παρέθεσε 2 σημάδια τα οποία πρέπει να μας κινητοποιήσουν να λάβουμε ιατρική συμβουλή ή ακόμα και να επισκεφτούμε το νοσοκομείο:

  • «Το αίσθημα της δύσπνοιας έιναι ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να τον παρακινήσει να επισκεφθεί το νοσοκομείο»
  • «Το οξυγόνο κάτω 95 (με βάση το οξύμετρο) πρέπει να παρακολουθείται στενά και όταν πέσει κάτω από το 90 μιλάμε πλέον για μια δύσκολη κατάσταση»
     
Πηγή: skai.gr