Κλείσιμο

Γραβάνης σε ΣΚΑΪ: Κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα εμβόλια-Τι είπε για υποχρεωτικότητα

«Δεν πρέπει να θορυβούμαστε πρόωρα καθώς δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε» δήλωσε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Φαρμακολογίας  του πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, αναφορικά με την παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον,

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ασπίδα που προσφέρουν τα εμβόλια και θα αποτελέσει εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη, όπως είπε να μην μας προστατεύει καθόλου το εμβόλιο.

«Έχουμε αποσπασματικές πληροφορίες για το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον: Δεν ξέρουμε πόσο πιο λοιμογόνο είναι, αν και πόσο διαφεύγει από τα εμβόλια και πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη εφόσον μολύνει τον οργανισμό.Είχαμε την ίδια συζήτηση και για τα στελέχη Δέλτα, Γάμα, Μ, και Έψιλον»

Επισήμανε από την άλλη ο καθηγητής, ότι το πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία  πανδημεί μέσα στην κοινότητα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60, η οποία ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σχολίασε τα εξής: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με μια συμπεριφορά που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους άλλους, εκεί η πολιτεία παρεμβαίνει με μια δημοκρατική απόφαση επιβάλλοντας κάποιο πρόστιμο. Όπως όταν κάποιος οδηγεί μεθυσμένος»

Πηγή: skai.gr