Πληθωρισμός

Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 4,3% στην Ευρωζώνη

Επιτέλους μονοψήφιο στον πληθωρισμό τροφίμων 8% στην Ελλάδα 8,8% στην ευρωζώνη - Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 2,4% ετησίως από το 3,5% του Αυγούστου

Κλείσιμο

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Πώς σχολιάζουν Εξαδάκτυλος και Μανωλόπουλος το νέο μέτρο

Τολμηρό και γενναίο χαρακτήρισε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει αποτέλεσμα όχι μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, άλλα γενικότερα στην κοινωνία.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, επισήμανε ότι είναι επιφυλακτικός για το αν θα επιβαρύνει την πανδημία. «Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δε δείχνουν άτομα που νοσούν σοβαρά, αν και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό. Όσον αφορά στα εμβόλια, αν και είχαμε αντιφατικές δηλώσεις από τις εταιρείες, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να μη λειτουργούν. Μπορεί να μειωθεί λίγο η αποτελεσματικότητα τους. Ήδη οι εταιρείες επικαιροποιούν τα εμβόλια και από την άνοιξη και μετά θα έχουμε τη νέα έκδοση του εμβολίου. Αν η Όμικρον είναι επιβαρυντική, μπορεί να ενσωματωθεί και έχουμε και τρίτη έκδοση, αλλά αυτό δεν επηρεάζει άμεσα», επισήμανε ο κ. Μανωλόπουλος. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι όλα τα μέτρα παίζουν κάποιο ρόλο και σημείωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ουρά για το εμβολιαστικό κέντρο, τόσο μικρότερη θα είναι η πίεση στα νοσοκομεία. 

«Έχουμε μπροστά μας μια καινούρια μορφή του ιού για την παραλλαγή Όμικρον, για την οποία τα ερωτήματα είναι περισσότερα από τις απαντήσεις και δε θα τις έχουμε πριν περάσουν 15 μέρες. Αυτό που έχουμε στο ενδιάμεσο είναι ότι θα πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά της παρούσας μορφής του ιού, τη Δέλτα, η οποία έχει και πάρα πολλά θύματα ημερησίως και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Στη συνέχεια με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε το όποιο κύμα προκύψει αναλόγως των χαρακτηριστικών του», κατέληξε.  


 

Πηγή: skai.gr