Κλείσιμο

Ανεμβολίαστοι στην Υγεία: Αμφίβολο αν θα επιστρέψουν στην ίδια θέση - Από 1/9 οι αιτήσεις αναπλήρωσης

Ύστατη έκκληση στους ανεμβολίαστους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας απηύθυνε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης διαμηνύοντας ότι ο νόμος για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και τις αναστολές είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Προειδοποίησε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή, θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα χρήματα του 15νθημέρου που στο δημόσιο προκαταβάλλονται.

Επίσης εξήγησε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας και μετά εμβολιαστούν, όταν επιστρέψουν στις θέσεις τους είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση καθώς οι ανάγκες στις υπηρεσίες θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού -εκτός γιατρών, που θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και θα μείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι ορισμένοι λίγοι υγειονομικοί επιμένουν ότι είτε είναι βλαβερό το εμβόλιο είτε ότι η υποχρεωτικότητα παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Επί αυτού, θύμισε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απάντησε αρνητικά στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει γιατροί νοσοκομειακοί και λοιπό προσωπικό για να παγώσει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών.

Δείτε την ενημέρωση:

Πηγή: skai.gr