Ζηνοβία: Ουρές χιλιομέτρων, ταλαιπωρία κι αγανακτισμένοι οδηγοί στην Αθηνών-Λαμίας

Ουρές χιλιομέτρων, ταλαιπωρία και αγανάκτηση με εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς για πάνω από 2 ώρες στα διόδια των Αφιδνών, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο περιθώριο της κακοκαιρίας Ζηνοβία που πλήττει τη χώρα.

Το κυκλοφοριακό χάος ήταν εντονότερο στο ύψος της Μαλακάσας καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα αντιμετώπισαν πρόβλημα με συνέπεια να κλείσει ο δρόμος.

Αγανακτισμένοι οδηγοί που παρέμειναν στο σημείο μη μπορώντας να προχωρήσουν παρακάτω αλλά ούτε και να γυρίσουν πίσω τονίσαν πως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν επ’ ακριβώς τον σχεδιασμό αφού εκείνη την ώρα δεν σημειωνόταν βροχόπτωση αλλά έβρεχε.

«Είμαστε εδώ για πάνω από δύο ώρες και δεν μας λένε τι να κάνουμε».

Από νωρίς το πρωί επικρατούσε χάος στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

«Είμαστε από το πρωί, μας κρατήσαν, τώρα γυρίζουμε.. 2 φορές μας γύρισαν.. πάμε Θεσσαλονίκη κ μας γυρίζουν 2 φορές.. κ δεν μας λεν κ τίποτα.» 

«Ακινητοποιημένοι, κ δεν ξέρουμε κ γιατί.. τί έγινε; Έκλεισε ο δρόμος;»  

«Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, είμαστε εδώ 6 ώρες.. » ανέφεραν χαρακτηριστικά μέσα στη μέρα οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρόβλημα εστιάζοταν λίγο μετά τα διόδια, από το Καπανδρίτι έως τη Μαλακάσα όπου έπεσε πάρα πολύ χιόνι με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί στο σημείο μπλοκάροντας κατά συνέπεια την ευρύτερη κυκλοφορία.

Μάχη έδωσαν από πολύ νωρίς τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξει το σημείο προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Καλύτερη ήταν η εικόνα στο ρεύμα προς Πειραιά καθώς, έπειτα από κάποιο διάστημα άνοιξε λωρίδα κυκλοφορίας προς διευκόλυνση των οδηγών.

Φορτηγά, νταλίκες και λεωφορεία παρέμειναν ακινητοποιημένα στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας, λόγω μέχρι να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους.

Η κυκλοφορία στο 90ο χιλιόμετρο της εθνικής, στα διόδια της Θήβας, διεκόπη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, για τα φορτηγά.

Εκατοντάδες επιβάτες που πήγαιναν με το ΚΤΕΛ προς βόρεια Ελλάδα για τις γιορτές, περίμεναν για ώρες, μέχρι να επιτραπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική.

«Ο δρόμος είναι ανοιχτός, έχουμε αμεα έχουμε παιδιά, κ δεν μας αφήνουν.»

«Ταλαιπωρία, ναι, αλλά τα ΙΧ φεύγουν, εμείς τα λεωφορεία γιατί μένουμε;»

«Ούτε ενημέρωση ούτε τίποτα.. Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού.», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι επιβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας οδού αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.

Η κίνηση διεξάγεται με κανονικές ταχύτητες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθ' όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. 

Οι αντιπαγετικές εργασίες θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Η Νέα Οδός καλει τους οδηγους να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας. 

Παρακαλούνται οι πολίτες κι οι οδηγοί να επιδεινύουν αυξημένη προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.

Η ασφάλεια πάνω απ' όλα είπε ο Καραμανλής

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από την Μαλακάσα όπου είχαν ακινητοποιηθεί τα οχήματα λόγω της κακοκαιρίας και κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες.

«Μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον αστυνομικό διευθυντή Βοιωτίας, κ. Αναστάσιο Βρούβα και τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κ. Σπυρίδωνα Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας» δήλωσε ο κ.Καραμανλής.

«Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα.

Συνεννοήθηκα, με τη Νέα Οδό, η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν, χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: skai.gr