Zηνοβία: Με δυσκολία η κίνηση στην Αθηνών- Λαμίας. Από μια λωρίδα η κυκλοφορία στις Αφίδνες(pic+vid)

Με πολλά προβλήματα πραγματοποιούταν για ώρα η κίνηση στην Αθηνών Λάμιας.

Ανοιχτά είναι πλέον τα διόδια της Θήβας στο ρεύμα προς Αθήνα , τα οποία και νωρίτερα είχαν κλείσει, ενώ από το αντίθετο ρεύμα η κυκλοφορία πραγματοποιείται από μια λωρίδα.

Η Νέα Οδός έδινε ανακοινώσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επί τόπου έσπευσε ο υπουργός Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Νέας οδού αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.

Η κίνηση διεξάγεται με κανονικές ταχύτητες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθ' όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. 

Οι αντιπαγετικές εργασίες θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Η Νέα Οδός καλει τους οδηγους να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας. 

Παρακαλούνται οι πολίτες κι οι οδηγοί να επιδεινύουν αυξημένη προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς έπειτα από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Οπως αναφέρει η Τροχαία, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό αθηνών-Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα.

Με εντολή της Τροχαίας έγιναν οι εξής εκτροπές κυκλοφορίας:
 
Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί ανέστρεφαν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί ανέστρεφαν στο ρεύμα προς Λαμία.

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί ανέστρεφαν στο ρεύμα προς Χαλκίδα.
 

Σε ανακοίνωση της η Νέα Οδός παρακάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.


"Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.
Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.",
ανέφερε η ανακοίνωση.
 

Νωρίτερα, σοβαρό μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε στην περιοχή της Μαλακάσας με ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων να έχουν δημιουργηθεί επί της Νέας Οδού καθώς αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, που ήταν στην περιοχή, ακινητοποιήθηκαν σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας μη μπορώντας να συνεχίσουν καθώς δεν έχουν τοποθετήσει αλυσίδες.

Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί προσπαθούσαν να τοποθετήσουν τις αλυσίδες επί τόπου στο σημείο με την κυκλοφορία να μπλοκάρεται.

Πολλοί οδηγοί δεν ήξεραν να τοποθετήσουν τις αλυσίδες με αποτέλεσμα η κατάσταση να δυσκολεύει περισσότερο

Η Τροχαία προχώρησε κατά διαστήματα σε τεχνητές ανασχέσεις της κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα  της Νέας Οδού που καθάριζαν το δρόμο ενώ δεν επέτρεπε στους οδηγούς να προχωρήσουν χωρίς αλυσίδες.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στην Μαλακάσα, την Υλίκη αλλά και το Μαρτίνο έδιναν από τα ξημερώματα τα εκχιονισιτκά μηχανήματα της περιφέρειας και της Νέας Οδού.

Επίσης απαγορεύτηκε η κίνηση μετά τα διόδια των Αφιδνών  όλων των λεωφορείων προς Λαμία- Θεσσαλονίκη εκτός από εκείνα που κατευθύνονται στην Χαλκίδα.

Διακόπηκε, νωρίτερα, λόγω της κακοκαιρίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας.

Υπογραμμίζεται πως μόνο με αλυσίδες επιτρεπόταν η κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας μετά τα διόδια της Θήβας προς Λαμία λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης σε Θήβα, Υλίκη και Μαρτίνο.

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην κίνηση σημειώθηκαν στην περιοχή της Μαλακάσας.

Πάνω από 20 λεωφορεία νωρίτερα ακινητοποιήθηκαν στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. 

Από αυτά, 5 λεωφορεία βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα 15 στην περιοχή της Λαμίας. 

Πρόκειται για λεωφορεία που βρέθηκαν στην εθνική οδό πριν δοθεί εντολή με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Από το πρωί τα λεωφορεία ήταν πολύ περισσότερα όμως στο μεσοδιάστημα οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κατευθύνουν -με συνοδεία εκχιονιστικών- προς την Αθήνα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτά σε περιόδους όπου υπήρχε η ύφεση της χιονόπτωσης. 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AMΠΕ

Πηγή: skai.gr