ΚΑΙΡΟΣ

Zηνοβία: Επιχείρηση για εγκλωβισμένους στα χιόνια σε Κρήτη και Δερβενοχώρια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων που παγιδεύτηκαν στα χιόνια εξαιτίας της κακοκαιρίας Ζηνοβία που πλήττει την Ελλάδα.

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής έλαβε στην περιοχή των Δερβενοχωρίων στη Βοωτία για τον απεγκλωβισμό 20χρονου οδηγού που έχει κολλήσει στα χιόνια.

Ο νεαρός επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. Προσπάθησε μάλιστα να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο το χιόνι πλέον στο σημείο είναι υπερβολικά πολύ και ειδοποίησε όσο είναι ακόμη μέρα με το κινητό του.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την ΠΥ Οινοφύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυρονόμο Γιαννόπουλο και της 7ης ΕΜΑΚ όμως ακόμη και τα 4Χ4 αδυνατούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Έτσι ειδοποιήθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 1η ΕΜΑΚ με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να προσεγγίσει το εγκλωβισμένο άτομο.  

Επίσης στο σημείο βρέθηκε τόσο ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, αλλά και ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Σημειώνουμε πως νωρίτερα το μεσημέρι επενέβησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο 10 άτομων, λόγω ακινητοποίησης των ΕΙΧ οχημάτων τους, στην Επαρ. Οδό Οινόης – Μαγούλας στην Τ.Κ. Στεφάνης Βοιωτίας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν και στην Κρήτη, υπάλληλοι του Δήμου Οροπεδίου και της αστυνομίας προκειμένου να απεγκλωβίσουν οικογένεια στα χιόνια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη η οικογένεια είχε εγκλωβιστεί με το όχημα της στα χιόνια σε ορεινό δρόμο πάνω από το μέσα Λασίθι.

«Συνεργεία του Δήμου και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους», τόνισε στο cretapost ο κ. Στεφανάκης.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT - CRETAPOST- SKAI.GR