Υπουργείο Εργασίας: Το ΓΕΜΗΣΟΕ προάγει τη διαφάνεια στον συνδικαλισμό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση περίληψης απόφασης του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ για το ΓΕΜΗΣΟΕ, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνονται τα εξής:

«Το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ) είναι μια μεταρρύθμιση που προάγει τη διαφάνεια, τη δημοκρατική λειτουργία και την αντιπροσωπευτικότητα στον συνδικαλισμό. Η προώθησή του δεν είναι άσχετη με τα επεισόδια που έγιναν στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ και με την αμφισβήτηση της αντιπροσωπευτικότητας και της διαφάνειας εκ των έσω, με εκατέρωθεν καταγγελίες.

Η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε περίληψη, δεν θίγει τον νέο θεσμό του ΓΕΜΗΣΟΕ στον πυρήνα του. Μόνο επιμέρους ζητήματα λειτουργίας θίγονται στην εν λόγω απόφαση του Δ' Τμήματος και παραπέμπονται προς οριστική κρίση στην ολομέλεια.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταθέσει τις απόψεις του στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι το ΓΕΜΗΣΟΕ δεν αμφισβητείται, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική λειτουργία του».

Πηγή: skai.gr