Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο αδελφός του

Για την υποτροφία έχουν ήδη κατατεθεί τα πρώτα 2.500 ευρώ τα οποία προέρχονται από τις δωρεές που έγιναν αντί κατάθεσης στεφανιών στην πολιτική κηδεία του Βάιου

Για την υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε ο αδερφός  στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ  μία ημέρα μετά το 40ήμερο μνημόσυνο για τον θάνατό του.

Η υποτροφία, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βλάχο, θα αφορά φοιτητές της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία» του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είχε ολοκληρώσει ο Βάιος Βλάχος και στη συνέχεια ασχολήθηκε πάνω στο αντικείμενό του, τη βελτίωση της ασφάλειας σε δημόσια έργα και κτήρια.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Υποτροφίας έχουν κατατεθεί τα πρώτα 2.500 ευρώ τα οποία προέρχονται από τις δωρεές που έγιναν αντί για κατάθεση στεφανιών στην πολιτική κηδεία του Βάιου. 

Αναφερόμενος στις έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης των τρένων, ο κ. Βλάχος είπε χαρακτηριστικά « δε θέλω άμεσα απατήσεις αλλά σωστά».

Πηγή: skai.gr