Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν και πάλι την Μεγάλη Εβδομάδα οι πρωταγωνιστές στην υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και Γιάννης Καζαντζόγλου οι οποίοι σήμερα Τετάρτη έλαβαν προθεσμία για την συμπληρωματικές απολογίες που κλήθηκαν να δώσουν.

Οι νέες κλήσεις σε βάρος των δύο προσωρινά κρατούμενων μελών της Χρυσής Αυγής αφορούν νέα στοιχεία που συνέλεξαν οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, όπως όπλα που φαίνεται να συνδέονται με τον Καζαντζογλου, κατηγορούμενο για άμεση συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα. Οι ανακρίτριες ζητούν από τους δύο κατηγορούμενους ,που βάση των στοιχείων της υπόθεσης ήταν μαζί στο αυτοκίνητο το βράδυ της δολοφονίας , συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τόσο δηλαδή για αυτές που αφορούν την ένταξη τους σε εγκληματική οργάνωση όσο και για αυτές που σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι. Οι προθεσμίες που δόθηκαν στους δύο κατηγορουμένους είναι για την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη.

Στο μεταξύ άλλος ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση οδηγήθηκε στην φυλακή μετά την απολογία του στις ανακρίτριες . Πρόκειται για τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση επίθεσης μελών της οργάνωσης σε βάρος Πακιστανών εργατών σε ελαιουργείο της περιοχής τον Φεβρουάριο του 2013, υπόθεση για την οποία έχει απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Για το ίδιο περιστατικό αντιμετωπίζουν κατηγορίες άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι μετά τις απολογίες τους στις δύο Εφέτες αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι τελευταίες απολογίες ,πλην όσων βουλευτών αρθεί η ασυλία από την Βουλή, που θα λάβουν οι δύο δικαστικές λειτουργοί θα είναι τεσσάρων κατηγορουμένων για την επίθεση ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο “το συνεργείο” στην Ηλιούπολη τον περασμένο Ιούλιο. Στην επίθεση φέρεται να εμπλέκεται , βάση στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του, ο βουλευτής Γιάννη Λαγός.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου