Χίος: Νύχτα έντασης στη ΒΙΑΛ - Ζημιές στον καταυλισμό, στις φλόγες περιπολικό (pics)

Νύχτα έντασης στη Χίο.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο 47χρονης Ιρακινής από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκείος, ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Η αστυνομία της Χίου προχώρησε σε τρεις συλλήψεις αιτούντων άσυλο, που θεωρούνται ως υπαίτιοι των επεισοδίων. Επίσης, έχει γίνει μεγάλος αριθμός προσαγωγών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης επιχείρησαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο ο καταυλισμος υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ένα περιπολικό και άλλα οχήματα, σύμφωνα με το astraparis.

Μερίδα μεταναστών, αποδίδει τον θάνατο της γυναίκας σε κορωνοϊό, κάτι που διαψεύδει το νοσοκομείο. Η 47χρονη είχε μεταφερθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος της. Μάλιστα, της έγινε εξέταση ανίχνευσης του κορονοϊού ως ύποπτο κρούσμα της νόσου covid 19, το αποτέλεσμα της οποίας όμως ήταν αρνητικό.

«Δύσκολη νύκτα χθες στην ανοικτή δομή της ΒΙΑΛ, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ και το προσωπικό για την επιβολή της τάξης. Θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια», αναφέρει σε σχόλιο του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

 

 

Πηγή: skai.gr