Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Είδα το τουρκικό drone στο Καστελόριζο

Το περιστατικό με το τουρκικό drone να ρίχνει την μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο περιέγραψε αναλυτικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,  κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που είδε τι συνέβη καθώς βρισκόταν στο σημείο εκείνη την στιγμή.

Ο ίδιος βρισκόταν εκεί στο πλαίσιο επίσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως ανέφερε «Είχαμε ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε τους φορείς της πόλης και όντως 7 το πρωί είδαμε το drone που ήταν πολύ ψηλά στο λιμάνι, μετά κατέβηκε κοντά στις στέγες των σπιτιών, ακουγόντουσαν τούρκικα τραγούδια πιθανόν και ο ύμνος της Τουρκίας». 

«Μας αναστάτωσε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει» πρόσθεσε και συνέχισε την περιγραφή του λέγοντας πως «δεν έγινε μεγάλη συζήτηση στην αρχή, νομίζαμε ότι κάποιος τουρίστας κάνει κάτι και το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν  έγινε η υπόθεση με την κόκκινη μπογιά στην σημαία . Όταν πηγαίναμε προς την Ρώ είδαμε τους φαντάρους να καθαρίζουν την σημαία καιάρχιζε να ξετυλίγεται το κουβάρι ότι το drone και αυτό που είδαμε ήταν από την απέναντι πλευρά».

Σημειώνεται ότι την καταδίκη του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο τονίζοντας ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών» και πως αναμένεται από τις τουρκικές αρχές η άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διπλωματικές πηγές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η μπογιά που έπεσε στη σημαία - η οποία είναι ζωγραφισμένη στο Καστελόριζο -  να προήλθε απο ντρόουν που έστειλε στην περιοχή μια ομάδα τούρκων εθνικιστών μηχανικών 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πηγή: skai.gr