Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο - Τι είπε για Δ. Ελλάδα

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές της επικράτειας, σε σύνολο 74, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Πρόκειται για τις περιοχές:

Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βόλος, Έβρος, Καβάλα, Τρίκαλα.

«Αστοχίες ή μη τήρηση μέτρων μπορεί να φέρει και άλλες περιοχές στη θέση αυτών» τόνισε. 

Στο σημείο αυτό, έκανε λόγο για αύξηση ιικού φορτίου στην Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και την Ηλία, δηλαδή την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπως υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ενόψει και της γιορτής του Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα. Ζήτησε από τους παράγοντες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας το φορτίο αυξάνεται.

«H πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση. Η συζήτηση για άνοιγμα του λοκντάουν είναι πρόωρη. Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά όπως σε όλη την Ευρώπη» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έως στιγμής έχουν επιβληθεί πάνω από 6 εκατ. ευρώ πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. 

Πηγή: skai.gr