Κλείσιμο

Χαρδαλιάς: Δύο συσκέψεις καθημερινά για Αττική - Απέχουμε πολύ από τοπικά lockdown

Στη δίνη του κορωνοϊού παραμένει η Αττική, όπου σήμερα Παρασκευή (4/9) εντοπίστηκαν τα 86 από τα συνολικά 202 νέα κρούσματα στη χώρα.

Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ιδιαίτερα για την Αττική τόνισε ότι καθημερινά γίνονται δυο τεχνικές συσκέψεις με τους ειδικούς να εξετάζουν τις εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα δήμο το δήμο, περιοχή την περιοχή.

«Βλέπουμε όλα τα πραγματικά δεδομένα και αναλόγως ετοιμαζόμαστε, είτε να εισηγηθούμε, είτε να εφαρμόσουμε, είτε να βγάλουμε από τα συρτάρι μέτρα τα οποία θα εξελίσσονται σιγά -σιγά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απέχουμε από τοπικά λοκντάουν

Ο υφυπουργός τόνισε απέχουμε πολύ από ένα τοπικό λοκντάουν και πως υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα και αποτελεσματικά στάδια και μέτρα πριν φτάσουμε σε αποκλεισμούς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αττική.

«Θεωρώ ότι είμαστε ακόμη μακριά από τοπικά λοκντάουν και έχουμε πάρα πολλά  εργαλεία  – μέτρα στη φαρέτρα μας, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον».

Πηγή: skai.gr