Αναβολή εκδηλώσεων σε Χανιά και Ρέθυμνο με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων

Ο δήμος Χανίων συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημοτικά κτήρια και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε μήνυμά του αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρει: «Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας, που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους τραυματίες. Και ενώ οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος προκαλούν ανείπωτη θλίψη και βαθιά οδύνη, η σκέψη μας βρίσκεται σε όλους εκείνους, που σήμερα θρηνούν τον θάνατο κάποιου αγαπημένου. Εκ μέρους του δήμου Χανίων, θέλω να εκφράσω συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και περαστικά στους τραυματίες».

Ο δήμος Ρεθύμνης, συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πένθος και με σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενημερώνει τους πολίτες ότι η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου, Γιορτή του Αθλητή, αναβάλλεται. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία τέλεσής της. Επίσης, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 3 Μαρτίου, εκδήλωση του δήμου Χανίων και του Οικονομικού FORUM των Δελφών, με θέμα: "Το Κέντρο του ΟΟΣΑ για τους πληθυσμούς στην Κρήτη". Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου εκφράζει την οδύνη του για την ακόμα μία ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εκφράζει επίσης τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται καλή ανάρρωση στους τραυματίες, προσβλέποντας παράλληλα στην απόδοση ευθυνών και εκφράζοντας την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια τραγικά γεγονότα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΡ, «…θα πρέπει να σημειωθεί ότι τραγωδίες σαν κι αυτήν που συνέβη, θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικούς σκοπούς από κάθε πλευρά, αλλά αντίθετα να φροντίσει ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του να τηρείται απαρέγκλιτα η Νομοθεσία στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για όλους».

Με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην παρακάτω συλλυπητήρια δήλωση: «Η Ελλάδα σήμερα πενθεί. Μια Εθνική τραγωδία, που μας γεμίζει όλους με πόνο και θλίψη. Οι εικόνες δεν περιγράφονται. Η διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων και τις θερμότερες ευχές, για ταχεία ανάρρωση, στους τραυματίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ