Κλείσιμο

Χανιώτης αθλητής τριάθλου διέσχισε απόσταση 162 χιλιομέτρων μαζί με παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο    

Την απόσταση διέσχισε μαζί με ένα παιδί με αναπηρία τον Γεράσιμο Στυλιανακάκη, που καθόταν στο αναπηρικό του αμαξίδιο.

Την απόσταση των 162 χιλιομέτρων διέσχισε χανιώτης αθλητής τριάθλου Κώστας Βαρουχάκης, στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα στήριξης των ανθρώπων με αναπηρία. Ο τριαθλητής Κώστας Βαρουχάκης ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από το δημοτικό στάδιο της Κισάμου και διέσχισε κυκλική απόσταση 162 χιλιομέτρων, τερματίζοντας λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Την απόσταση διέσχισε μαζί με ένα παιδί με αναπηρία τον Γεράσιμο Στυλιανακάκη, που καθόταν στο αναπηρικό του αμαξίδιο.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Είμαστε όλοι εδώ, για να στείλουμε το μήνυμα στήριξης των συμπολιτών μας με αναπηρία. Έχουν το δικαίωμα για μια ζωή με ίσα δικαιώματα κι ευκαιρίες», είπε ο Κώστας Βαρουχάκης ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του.

Ο Κώστας Βαρουχάκης τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση για την στήριξη του Ειδικού Σχολείου για Ατομα με Αναπηρίες που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του την Κίσσαμο.

Στο πλαίσιο αυτό, κολύμπησε 25 χιλιόμετρα από τον Μπάλο μέχρι και την Κίσσαμο, διέσχισε την απόσταση από την Σητεία μέχρι και την Κίσσαμο τρέχοντας για 10 ημέρες, με τον Γεράσιμο και το αναπηρικό του αμαξίδιο πραγματοποίησαν την διαδρομή Κίσσαμος -Χανιά, ενώ τον Ιούλιο συμμετείχε σε αγώνα 6 ημερών που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία. Ο αγώνας συνολικής απόστασης 1.130 χιλιομέτρων περιελάμβανε, 900 χιλιόμετρα ποδηλασία, 211 χιλιόμετρα τρέξιμο και 19 χιλιόμετρα κολύμβηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr, ο Κώστας Βαρουχάκης, σήμερα διεκδικεί και μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες με την προσπάθεια έκανε, μαζί με τον κολλητό του Γεράσιμο Στυλιανακάκη, προσπαθώντας να διανύσει μια καθαρισμένη απόσταση σπρώχνοντας ταυτόχρονα το αναπηρικό καροτσάκι του φίλου του και όλα αυτά μέσα σε 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ