Eντοπίστηκε νεκρός ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στη Βόρεια Εύβοια

Βρέθηκε μέσα στην άτρακτο, σε βάθος 52 μέτρων

Εντοπίστηκε νεκρός ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στα ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια, υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο πιλότος δεν είχε προλάβει να εγκαταλείψει το ελικόπτερο και βρέθηκε στη θέση του στην άτρακτο, σε βάθος 52 μέτρων.

Η άτρακτος εντοπίστηκε από δύτες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου. Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού.

Το χρονικό 

-Όλα ξεκίνησαν χθες στις 8 το πρωί, όταν το ελικόπτερο απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο πιλότος ήταν μόνος του.

– Στις 9:00 ο πιλότος επικοινώνησε με την εναέρια κυκλοφορία και ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

– Στις 10:13 ο πιλότος ενημέρωσε ότι αναχωρούσε από το Μαντούδι με προορισμό το Πήλιο, ωστόσο, λίγο αργότερα, χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

– Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 10:45, το ελικόπτερο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Βόρειας Εύβοιας.

Σημειώνεται ότι υπήρχαν αναφορές για δύο επιβαίνοντες, (πιθανώς ο δεύτερος να επιβιβάστηκε στο Μαντούδι), χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση. 

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μετέβη και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού 

Στις έρευνες μετείχε και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ

«Άκουσα ένα μπαμ»

Αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής. δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς». 

Πηγή: skai.gr